Demonstranter i Mols Bjerge: - Vi vil ikke finde os i at se dyr sulte

Demonstranterne er utilfredse med, at dyrene i naturnationalparkerne ikke længere skal tilses så ofte, som de er blevet tidligere.

"Stop vanrøgt af dyr bag hegn" og "Stop statsfinansieret dyremishandling".

Bevæbnet med skilte, bannere og mikrofon indtog omkring 100 utilfredse demonstranter torsdag de grønne strandenge for foden af Mols Bjerge.

Demonstranterne er vrede over, at hestene i Mols Bjerge og andre naturnationalparker i fremtiden ikke længere skal tilses så ofte, som de er blevet hidtil. Det skyldes en lempelse af dyrevelfærdsloven, som åbner op for, at naturnationalparker kan dispensere fra reglerne.

- Vi vil ikke finde os i at se dyr sulte vinter efter vinter, og det kommer vi jo til igen og igen, siger arrangøren af demonstrationen, Inge Richter Lassen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Demonstranterne mener ikke, at det skal være muligt at dispensere fra reglerne, sådan som det bliver for hestene i blandt andet Mols Bjerge.

Demonstranterne havde ikke kun medbragt bannere og skilte, men også en hest.
Demonstranterne havde ikke kun medbragt bannere og skilte, men også en hest.

Ifølge arrangøren af demonstrationen er der derfor en god grund til, at den netop foregår ved Molslaboratoriet på Djursland.

- Det er et pilotprojekt. Vi har set hestene bliver udsultet hele vinteren, så derfor starter vi her.

- Hvis det skal være forbilledet overfor de kommende naturnationalparker, så vil vi have, at de lempelser skal fjernes igen, siger Inge Richter Lassen.

Dyrene har et 120 hektar stort område på Mols. Fotograf: Naturhistorisk Museum/Jens Thorving Andersen

Afviser kritikken

Det er Naturhistorisk Museum, der står bag Molslaboratoriet i Mols Bjerge.

Aktivister har løbende kritiseret forholdene for de heste, der er udsat på Molslaboratoriets område, men museumsdirektør Bo Skaarup afviser kritikken.

- Molslaboratoriet ønsker kun sunde og raske dyr på vores arealer. Vi genkender derfor ikke kritikken og kan kun ønske, at museets lovlige arbejde bliver respekteret, og at aktivisterne forholder sig til viden og ikke holdninger og syn, forklarer han.

Tilbage i marts besluttede regeringen og dens støttepartier at udpege 15 naturnationalparker i Danmark. To af dem ligger i Østjylland. Foruden Mols Bjerge er også Fussingø ved Randers udpeget som naturnationalpark.