Plejehjem oversvømmet

Ældre uden el og varme. Julemaden ødelagt

En omfattende oversvømmelse på et plejehjem i Låsby har i nat ødelagt inventaret i det meste af kælderen.

Plejecenter Søndervang på Hovedgaden i Låsby blev ramt af oversvømmelsen ved to-tiden julenat.

- Det er meget omfattende. Hele kælderen er oversvømmet. Der er vand i vores depotrum med mad og drikke samt hjælpemidler til de ældre. Derudover er vores el-installationer ramt, så strømmen er gået ud. Rummet med oliefyret er også oversvømmet, siger plejedistrikschef Jette Risager til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Efter en glad juleaften lå plejecentrets i alt 20 beboere og sov på de to øverste etager, da kælderen blev oversvømmet.

- De havde en dejlig juleaften med god mad og vin. Ud på natten var der nogle stykker, der ikke kunne forstå, at de ikke kunne tænde lys. Der er nu sat stearinlys op, ligesom vi anvender 20 el-radiatorer og fire gasvarmer, siger Jette Risager.

Se: - De har taget det flot

Da oversvømmelsen var på sit højeste i nat, var der mellem halvanden og to meter vand i kælderen. Skanderborg Kommunes Beredskab er nu sammen med Beredskabsstyrelsen i Herning i gang med at pumpe vandet væk.

- Vi skal snart holde julefrokost, men desværre er alt maden ødelagt. Så vi skal hurtigt have købt noget nyt. Det skal vi ikke gå ned på, fastslår Jette Risager.

Vandet, som har oversvømmet plejecentret, kommer fra et grønt område i nærheden. Her havde der samlet sig store mængder vand efter de seneste dages regn.