Ordfører kalder kritik urimelig: Smukfest holder fast

Selvom Smukfest rigtigt nok har været en del af drøftelserne om sommerens coronarestriktioner - som socialdemokratiets kulturordfører påpegede onsdag - så mener de ikke, at regeringen har inddraget dem i den endelige politiske beslutning.

Tidligere på ugen lavede Smukfest et opråb til politikerne på deres hjemmeside, hvor de sætter spørgsmålstegn ved flere af regeringens beslutninger, når det kommer til sommerens coronarestriktioner for større arrangementer.

quote Vi er fortsat helt uforstående for, at det er landet, som der er.

Søren Eskildsen, talsmand for Smukfest

Det drejer sig blandt andet om, at Smukfest ikke mener, at tiltag som coronapas er blevet indregnet, og at de ikke har lavet en differentieret genåbning.

- Man har skåret alle festivaler over én kam – også dem der ligger sent på sæsonen, som Smukfest gør, siger talsmand for Smukfest, Søren Eskildsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Derudover kritiserede de Regeringen for ikke at have hørt på festivalerne i forbindelse med at udarbejde sommerens restriktioner.

- Vi har haft dem inddraget

Den kritik kunne socialdemokratiets kulturordfører, Kasper Sand Kjær, dog ikke genkende.

- Vi har igennem det sidste år været i løbende dialog med landets festivaler og deres brancheorganisation Dansk LIVE. Vi har haft dem inddraget i arbejdet med, hvordan restriktionerne skulle være. Så den del af kritikken synes jeg faktisk ikke er rimelig, sagde han til TV2 ØSTJYLLAND onsdag.

Nu reagerer Smukfest på udmeldingen fra ordføreren. De anerkender, at der har været møder i sektorpartnerskaberne, hvor de har deltaget.

- Men vi mener på ingen måde, at de løsninger – som eksempelvis coronapas og differentieret genåbning - er blevet indregnet i den endelige politiske beslutning, siger Søren Eskildsen.

VIDEO: Flere østjyske festivaler bakker op Smukfests kritik af regeringen, Folketinget - og især kulturminister Joy Mogensen. Kulturordfører kalder en del af kritikken urimelig. Indslaget blev sendt onsdag d. 12. maj 2021.

Han mener generelt, at restriktionerne er strammere end anbefalet.

- Vi er fortsat helt uforstående for, at det er landet, som der er – at alle arrangementer i hele sæsonen fik strammere restriktioner end ekspertgruppen anbefalede og genåbningen blev ikke differentieret, siger han.

- Det vil sige, at også arrangementerne på den anden side af samfundets generelle genåbning blev hældt af brættet.

Minister spændt på, hvad der pusles med

Noget af det, der fik bægeret til at flyde over for Smukfest, var, da kulturminister, Joy Mogensen, i et Facebook-opslag skrev, at hun var 'mega-nysgerrig på hvilke alternative ideer, der bliver puslet med fra de store gode festival-organisationer'.

Det var især ordet 'pusle', der skabte en reaktion, og efter opråbet fra Smukfest tilsluttede flere østjyske festivaler sig kritikken.

- I min verden så pusler man med en hobby. Man står ved en drejebænk ude i værkstedet og pusler med at lave lysestager. Man pusler ikke med noget, som er så stort et erhverv, lød det blandt andet fra Aage Stokholm, direktør for Grimfest, til TV2 ØSTJYLLAND onsdag.

I opråbet skrev Smukfest 10 ting, de går og 'pusler' med - blandt andet:

- Vi pusler med at have fået nogle restriktioner omkring alternative arrangementer, der er så stramme, at selv det mest restriktive af de alternative scenarier, vi har forberedt, ikke kan lade sig gøre.

Er der nyt om, hvad I vil foretage jeg?

- Vi er i fuld sving med at arbejde med at få mulighederne til at passe ind i de rammer, der er. Ingen havde forventet, at der skulle være så stramme rammer, siger Søren Eskildsen til TV2 ØSTJYLLAND lørdag.

- På en eller anden måde skal vi selvfølgelig udkomme.

Soundbox Soundboks Anlæg højtaler Musik Botanisk Have Støj

Regler for soundbokse skærpes: Nu skal der være ro alle dage klokken 20.00

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Skærmbillede 2021-06-17 kl. 20.06.13

play Mindeværdig kamp: Danmark taber i Eriksen-hyldest

202485714_530418468305364_6297141153694246627_n

play VIDEO: Østjyske fodboldfans i rørende hyldest til Eriksen

20200325-134454-2-1920x1279we

Rejserestriktionerne lempes markant - danskerne kan tage på sommerferie i hele EU

jonas sloth fjernvarme laurbjerg

Familie spildte 60.000 kr. på den billigste løsning: Nu stiger priserne

Dagens mest læste