Smukfest-opråb til politikere: Vi skal tro på, at det kan lade sig gøre

Smukfest bliver for anden sommer i træk aflyst, og det får nu Skanderborg-festivalen til at sende et opråb til de ansvarlige politikere.

- Kære politikere, vi har brug for at forstå, hvad der ligger bag jeres tidlige beslutning. Det er 21 måneder siden, vi afviklede festival, og vi skal nu vente yderligere 15 måneder. Det er vi pisse kede af. 

Det er starten på et brev, som Smukfest tirsdag aften har offentliggjort på deres hjemmeside

Opråbet kommer ovenpå, Smukfest for en uge siden måtte meddele, at festivalen, som vi kender den, i år er aflyst. Det skete på baggrund af den nye politiske genåbningaftale, som blev præsenteret natten til den 4. maj. Den lagde nemlig op til, at man efter den 1. august højst må være 5.000 deltagere til festivaler. 

- Det er ikke muligt at afholde en Smukfest, som vi kender den, i anden weekend i august. Det er vi ærgerlige og skuffede over, og det er med knust hjerte, at vi må meddele det, sagde Søren Eskildsen, der er talsperson for Smukfest, sidste tirsdag til TV2 ØSTJYLLAND.

I samme åndedræt sagde Søren Eskildsen dog også, at de med det samme ville gå i gang med at kigge på hvilke andre muligheder restriktionerne efterlader dem med.

Og nu kommer Smukfest så med et opråb til politikerne på sin hjemmeside

- Vi har brug for, at vi sammen sigter efter og tror på, at det, der KAN lade sig gøre, SKAl kunne lade sig gøre, så snart det er muligt. Det er vigtigere end nogensinde før, at vi samarbejder og ikke unødvendigt står i vejen for hinanden i kampen for at få kulturen i Danmark tilbage på rette spor, står der. 

Mange vante festivalgængere håber nok også, at det kan lykkes med en Smukfest i en eller anden art. 

Svar til Joy Mogensen

Smukfest har derfor offentliggjort en liste over de ting, som de pusler med for at lykkes med en festival. Et slags svar til kulturminister Joy Mogensen, der i sidste uge skrev på sin Facebook-side, at hun var nysgerrig på, hvad de store festivaler "puslede" med af ideer.

Festivalens talsmand Søren Eskildsen bekræfter over for TV2 ØSTJYLLAND, at opråbet er en respons på Joy Mogensens udmelding.

- Det er klart, at vores minister er opsat på, at der udkommer noget i markedet. Men vi føler, det er vigtigt at gøre opmærksom på de udfordringer, vi står i lige nu, siger han.

I opråbet skriver festivalen, at den stadig mangler kompensation fra den aflyste festival i 2020, og at det bekymrer dem, hvordan det kan gå ud over de mange personer og foreninger, der har nydt godt af de mange gæster i Skanderborgs skove.

Alligevel er Søren Eskildsen ikke bekymret for festivalens kår i de kommende år og slår kort fast:

- Vi er ikke bekymret for fremtiden, vi stabler en fantastisk festival på benene næste år, det er jeg sikker på.

TV2 ØSTJYLLAND har forsøgt at få en kommentar til kritikken fra kulturminister Joy Mogensen (S).

Se de ti ting, Smukfest "pusler" med netop nu her:

10 ting Smukfest pusler med
Havndal Sundhedshus præsenteres

Dårligste sundhed i regionen: Nu får by et sundhedshus

Hinge Søbad redning

Toårig pige reddet op af sø og fløjet til Skejby

corona test

Østjysk sogn nedlukket: Se smitten i dit sogn

studerende studie læse eksamen

Trods nedlukning: Eksamen gennemføres som normalt

Skærmbillede 2021-06-11 kl. 15.50.05

Lærer suspenderet: Onanerede midt i virtuel undervisning

Spindemøl

Træer dækket af tykt candyfloss-spind - her er forklaringen

Dagens mest læste