Smukfest aflyser - overvejer andre muligheder

Musikfestivalen i Skanderborg aflyser dette års festival, men folkene bag vil nu kigge på alternativer.

Der bliver ikke en Smukfest 2021, som vi normalt kender den.

Det oplyser Smukfest tirsdag formiddag til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det er ikke muligt at afholde en Smukfest, som vi kender den, i anden weekend i august. Det er vi ærgerlige og skuffede over, og det er med knust hjerte, at vi må meddele det, siger Søren Eskildsen, talsperson for Smukfest, til TV2 ØSTJYLLAND.

Udmeldingen kommer i kølvandet på den politiske genåbningsaftale, der natten til tirsdag blev indgået på Christiansborg.

Aftalen lægger op til, at der maksimalt må være 2000 deltagere ved festivaler mellem 21. maj og 1. august. Efter 1. august er der lagt op til maksimalt 5000 deltagere. Smukfest stod til afholdelse 4.-8. august 2021.

Søren Eskildsen fortæller, at de nu skal til at se på, hvilke andre muligheder restriktionerne efterlader dem med.

- Nu trækker vi i arbejdstøjet og kigger på, hvad der kan lade sig gøre under de gældende restriktioner. Men det er endnu for tidligt at sige noget om hvad og hvornår, da vi først skal have undersøgt det hele nærmere, siger Søren Eskildsen.

Northside og Samsø rammes også

Smukfest er langt fra den eneste festival, der nu har aflyst.

Også Northside, Roskilde Festival og Tinderbox er blandt dem, der har aflyst sommerens store musikfestivaler. 

- Vi havde så inderligt håbet, at vi ikke skulle stå her igen, og det er med det tungeste festivalhjerte, vi må meddele, at Northside 2021 er aflyst, skriver festivalen på sin hjemmeside.

Her er en oversigt over de festivaler, der tirsdag er blevet aflyst:

Også Samsø Festival rammes.

- Som udgangspunkt aflyser vi det, vi kender som Samsø Festival, og så skal vi nu se på, om vi kan lave noget alternativt, siger formand Thomas Jakobsen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det kan ikke lade sig gøre, som det plejer, da vi ikke kan lave overnatning og camping. Nu skal vi mødes i ledelsen og se på, om vi kan lave noget på en anden måde med dagskoncerter eller lignende, siger Thomas Jakobsen.

Samsø Festival stod til afholdelse 21. - 24. juli, men det er altså endnu uvist, om der kommer et alternativ til den traditionelle festival, som vi kender den. 

Også Sølund aflyser

Tirsdag formiddag har Sølund Musik Festival i Skanderborg også ' med vemod og grædende hjerte' trukket stikket til denne sommers store festival.

- Vi har gennemtænkt de værste scenarier, vendt og drejet alle "festivalens hegnsklodser". Vi må desværre konstatere, at det er simpelthen ikke muligt at holde tilnærmelsesvis den festival, som vi kender fyldt med kærlighed, fællesskab og god musik. En festival, hvor vi maximalt må have 375 gæster på festivalpladsen, giver simpelthen ikke mening. Vi er jo vant til flere tusinde glade gæster i området tre dage i juni, lyder det fra festivalleder Lasse Mortensen på Facebook.lægehelkiopter akuthelikopter helikopter

Person fløjet på hospitalet efter frontalt sammenstød

regn regnvejr

play Kraftig torden har på ny kurs mod Danmark

_DSC2603-1600px

Lynnedslag stopper letbanen - flere afgange aflyst

20200925-111922-L-1920x1280we

play Regnen vælter ned over Østjylland

elledning ledning el elektricitet strøm elmast

20.000 ramt af strømafbrydelse søndag morgen

Retten i Aarhus politi byret byretten domstol

Dommer fængsler 35-årig mand i sag om voldtægt

Dagens mest læste