Ny skolestruktur i Skanderborg: To skoler får dødsstødet

Forliget bærer præg af det muliges kunst, lyder det fra formand for Undervisnings- og Børneudvalget.

Undervisnings- og Børneudvalget i Skanderborg Kommune har mandag præsenteret et forslag til en ny struktur for skole- og dagtilbudsområdet.

Forslaget giver blandt andet skolerne i Hylke og Bjedstrup dødsstødet, ligesom en række unge med autisme vil blive flyttet fra Låsby Skole til henholdsvis Niels Ebbesen Skolen og de tomme lokaler i Bjedstrup. 

Se de 11 elementer i forliget nederst i artiklen

Med forslaget markeres en vigtig milepæl i arbejdet med en ny struktur på skole- og dagtilbudsområdet.

Området er udfordret af et hastigt stigende børnetal. I løbet af de næste 15 år skal der skabes plads til godt 2000 ekstra børn på skoleområdet og mindst 1000 ekstra børn på dagtilbudsområdet. 

"Advarsel! Landsby under afvikling", står der på dette skilt, som mandag er sat op af forældregruppen Bevar Bjedstrup Skole. 
"Advarsel! Landsby under afvikling", står der på dette skilt, som mandag er sat op af forældregruppen Bevar Bjedstrup Skole.  Foto: Sofus Sten Hansen

Det muliges kunst

Siden efteråret 2019 er der gennemført dialogmøder, temadage og arbejde med analyser og scenarier og intense politiske diskussioner.

Der er kommet hundredvis af tilkendegivelser fra lokalsamfund, skoler, børn og deres forældre.

- Forliget bærer præg af det muliges kunst. Syv ud af otte partier har kunnet mødes om aftalen, og nogle vil synes, at vi er landet et godt sted, og nogle vil ikke, men lande den, det skulle vi, siger formand for Undervisnings- og Børneudvalget, Trine Frengler, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Formand for Undervisnings- og Børneudvalget, Trine Frengler, har mandag formiddag været på rundtur til de berørte skoler. 
Formand for Undervisnings- og Børneudvalget, Trine Frengler, har mandag formiddag været på rundtur til de berørte skoler.  Foto: Trine Frengler / Facebook

Forstår afmagt og vrede

Det eneste parti, der ikke har bakket om forslaget, er Alternativet repræsenteret ved Mira Issa Bloch. 

Trine Frengler og næstformand i Undervisnings- og Børneudvalget, Søren E. Pedersen, har mandag formiddag været på rundtur til de berørte skoler.

Trine Frengler kan sagtens forstå, hvis forældre i Hylke og Bjedstrup er vrede. 

- Jeg kan godt forstå deres afmagt og frustration og vrede, for de har kæmpet indædt for deres skoler, men vi har fået en opgave, som skal løses, og der er ingen nemme løsninger, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Nogle af de utilfredse parter i den meget omtalte sag er Foreningerne Liv i Landsbyerne og Bevar Bjedstrup Skole. De har inviteret til stormøde tirsdag aften på sportspladsen i Bjedstrup. 

- Vi opfordrer alle til at deltage i stormødet, for det er enormt vigtigt, at alle får de samme oplysninger, og at vi står sammen lige nu, uanset hvor uretfærdigt, vi føler, indstillingen er,  udtaler initiativtager Mikkel Schwab fra Bevar Bjedstrup Skole i invitationen til stormødet. 

Han gør det klart, at kampen for at bevare skolen i Bjedstrup ikke er endegyldigt tabt. Indstillingen skal fortsat behandles i byråddet og i høring blandt borgerne. 

Forslagets 11 elementer

 

 

  krukken_randers.jpg

  play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

  Skærmbillede 2021-06-17 kl. 20.06.13

  play Mindeværdig kamp: Danmark taber i Eriksen-hyldest

  Hest Molslaboratoriet MolsLab

  Nu taler politiet: Derfor rejses der sag mod Molslaboratoriet

  20200325-134454-2-1920x1279we

  Rejserestriktionerne lempes markant - danskerne kan tage på sommerferie i hele EU

  jonas sloth fjernvarme laurbjerg

  Familie spildte 60.000 kr. på den billigste løsning: Nu stiger priserne

  20200714-125601-L-1920x1280we

  Paddleboardere reddet i land på Djursland

  Dagens mest læste