Ny skolestruktur i Skanderborg: To skoler får dødsstødet

Forliget bærer præg af det muliges kunst, lyder det fra formand for Undervisnings- og Børneudvalget.

Undervisnings- og Børneudvalget i Skanderborg Kommune har mandag præsenteret et forslag til en ny struktur for skole- og dagtilbudsområdet.

Forslaget giver blandt andet skolerne i Hylke og Bjedstrup dødsstødet, ligesom en række unge med autisme vil blive flyttet fra Låsby Skole til henholdsvis Niels Ebbesen Skolen og de tomme lokaler i Bjedstrup. 

Se de 11 elementer i forliget nederst i artiklen

Med forslaget markeres en vigtig milepæl i arbejdet med en ny struktur på skole- og dagtilbudsområdet.

Området er udfordret af et hastigt stigende børnetal. I løbet af de næste 15 år skal der skabes plads til godt 2000 ekstra børn på skoleområdet og mindst 1000 ekstra børn på dagtilbudsområdet. 

"Advarsel! Landsby under afvikling", står der på dette skilt, som mandag er sat op af forældregruppen Bevar Bjedstrup Skole. 
"Advarsel! Landsby under afvikling", står der på dette skilt, som mandag er sat op af forældregruppen Bevar Bjedstrup Skole.  Foto: Sofus Sten Hansen

Det muliges kunst

Siden efteråret 2019 er der gennemført dialogmøder, temadage og arbejde med analyser og scenarier og intense politiske diskussioner.

Der er kommet hundredvis af tilkendegivelser fra lokalsamfund, skoler, børn og deres forældre.

- Forliget bærer præg af det muliges kunst. Syv ud af otte partier har kunnet mødes om aftalen, og nogle vil synes, at vi er landet et godt sted, og nogle vil ikke, men lande den, det skulle vi, siger formand for Undervisnings- og Børneudvalget, Trine Frengler, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Formand for Undervisnings- og Børneudvalget, Trine Frengler, har mandag formiddag været på rundtur til de berørte skoler. 
Formand for Undervisnings- og Børneudvalget, Trine Frengler, har mandag formiddag været på rundtur til de berørte skoler.  Foto: Trine Frengler / Facebook

Forstår afmagt og vrede

Det eneste parti, der ikke har bakket om forslaget, er Alternativet repræsenteret ved Mira Issa Bloch. 

Trine Frengler og næstformand i Undervisnings- og Børneudvalget, Søren E. Pedersen, har mandag formiddag været på rundtur til de berørte skoler.

Trine Frengler kan sagtens forstå, hvis forældre i Hylke og Bjedstrup er vrede. 

- Jeg kan godt forstå deres afmagt og frustration og vrede, for de har kæmpet indædt for deres skoler, men vi har fået en opgave, som skal løses, og der er ingen nemme løsninger, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Nogle af de utilfredse parter i den meget omtalte sag er Foreningerne Liv i Landsbyerne og Bevar Bjedstrup Skole. De har inviteret til stormøde tirsdag aften på sportspladsen i Bjedstrup. 

- Vi opfordrer alle til at deltage i stormødet, for det er enormt vigtigt, at alle får de samme oplysninger, og at vi står sammen lige nu, uanset hvor uretfærdigt, vi føler, indstillingen er,  udtaler initiativtager Mikkel Schwab fra Bevar Bjedstrup Skole i invitationen til stormødet. 

Han gør det klart, at kampen for at bevare skolen i Bjedstrup ikke er endegyldigt tabt. Indstillingen skal fortsat behandles i byråddet og i høring blandt borgerne. 

Forslagets 11 elementer

 

 

  Skærmbillede 2021-04-09 kl. 19.39.45

  play Borgmester skuffet over egen regering - men minister tror ikke på en motorvej som den sande lykke

  b14e5dad-b348-4b49-98bc-975d205c3617

  Forskere har på rekordtid gjort banebrydende blodprop-opdagelse

  Vejret

  Solrig lørdag vil smage af forår - lille risiko for byger

  Østjysk Bolig

  play Efter mulig svindelsag: Østjysk Boligs bestyrelse bliver afsat

  IMG_0258

  play Længe ventet lyskryds vækker glæde hos både store og små

  Lige nu
  aarhus airport udvider

  liveblog Eksperter vil give vaccinerede danskere lov at tage til udlandet