Naturstyrelsen afhængig af frivillig arbejdskraft

Mindst fem steder i det østjyske trækker Naturstyrelsen på frivillig arbejdskraft

01:53

Når der skal ryddes op eller sikres, at naturen har det godt, er frivillige østjyder en vigtig arbejdsressource.

Naturstyrelsen rækker ofte ud efter den frivillige arbejdskraft, og i Velling Skov ved Bryrup har et nyt projekt set dagens lys. Her er frivillige med til at sikre, at det unikke dyre- og plante liv i skovens højmose kan bevares.

- Vi er fuldstændig afhængige af, at der kommer frivillige ud og hjælper os. Vi har ikke ressourcer og mandskab nok til at gøre det selv, naturvejleder i Naturstyrelsen Jan Kjærgaard til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Frivillige samler skrald: Ellers ligner byen et væltet lokum

- Så går dagene med noget fornuftigt

Mindst fem steder i det østjyske trækker Naturstyrelsen på frivillig arbejdskraft. Det gælder blandt andet ved Fussing Sø, hvor frivillige holder badepladsen ryddet og i pæn stand. De hjælper også med det daglige tilsyn af naturen i området. Samtidig holdes der også arbejdsdage, hvor frivillige deltager i større projekter.

- Så går dagene med noget fornuftigt, og man kommer ud og møder nogle mennesker. Jo mere natur, der er, jo bedre, siger Helle Klenum, der frivilligt giver et nap med, når det kommer til at holde træerne nede ved Langkær Højmose i Velling Skov.

Det er en vigtig opgave netop at holde den kraftige trævækst i skak. 

Læs også Regionen vil have flere frivillige førstehjælpere

- Hvis birketræerne her for lov at vokse, bliver det hele til skov. Vi vil gerne have en åben mose, så vi får plads til de super spændende planter, der gror sådan et sted, siger naturvejleder i Naturstyrelsen Jan Kjærgaard.

Du kan se reportage fra højmosen ved at klikke på billedet øverst i artiklen.