Tilbageblik: V og K kunne ikke blive enige

Så er Midtvejsvalget kommet til samsø

04:15

1 af 2

Ved kommunalvalget i 2013 blev der rystet godt og grundigt med posen, da både Venstre, SF og Socialdemokraterne var opsatte på at snuppe posten fra den siddende borgmester, konservatives Jørn C. Nissen.

Men et pivåbent valgresultat gav hårde forhandlinger i byrådet.

Forhandlinger, der faldt ud til Marcel Meijers side.

Venstre og Konservative kunne nemlig ikke blive enige om en konstituering trods et seks mandaters flertal i kommunalbestyrelsen, og venstre valgte derfor at pege på Socialdemokraternes Marcel Meijer som borgmester.

- Vi havde godt nok et godt valg i venstre, men vi kan ikke samle andre mandater, så vi har indgået et samarbejde med socialdemokratiet, sagde Venstres spidskandidat, Carsten Bruun, efter valget i 2013.

V: Slut med at pege på en socialdemokrat

Bedre forbindelse til fastlandet

I valgkampen op til valget i 2013 var der specielt tre punkter på dagordenen, der skulle arbejdes for.

Flere arbejdspladser til øen, bedre forbindelser til fastlandet for den ikke-brofaste ø og ikke mindst at øge bosætningen, der i 2013 var negativ.

I 2013 boede 3.775 borgere på Samsø, men øen havde i løbet af det forgående år mistet 5 procent - eller 200 beboere - til stor fortrydelse for politikerne på øen.

Se et video-tilbageblik på kommunalvalget på Samsø i 2013 i afspilleren øverst i artiklen.

TV 2 | ØSTJYLLAND sender i aften, torsdag, en direkte tv-transmitteret politisk debat om Samsø Kommune. Se udsendelsen fra kl. 19.30.