Snydt for 50.000 kroner af mand på datingside

Kvinde fra Randers er blevet snydt for 50.000 kr. på nettet. Politiet advarer mod svindlere.

En organiseret bande fra Nigeria står muligvis bag svindlen. Foto: Colourbox

En kvinde fra Randers, Benedikte Nielsen, er blevet snydt for 50.000 kroner på nettet. Det fortæller P4 Østjylland.

På datingsiden Parship.dk kom hun i kontakt med en mand, der udgav sig for at være amerikansk millionær, og som sagde, at han ville gifte sig med hende.

I et år har Benedikte Nielsen sendt penge til manden. Samlet har hun sendt 50.000 kroner af sted. Penge, som formentlig er havnet hos en organiseret bande fra Nigeria, der systematisk snyder kvinder verden over for tusindvis af kroner.

- Man skal ikke reagere på de henvendelser. Og begynder det at dreje sig om, at man skal sende penge, skal man stoppe al korrespondance, siger vicepolitiinspektør, Børge Frandsen fra Østjyllands Politi.

Hos Østjyllands Politi har man ikke set lige denne form for svindel før. Men den er velkendt i både USA og Storbritanien. Manden, som Benedikte Nielsen blev snydt af, bliver der advaret mod flere steder på internettet. Men chancen for at Benedikte Nielsen får sine penge igen er meget små, fortæller Børge Frandsen til P4 Østjylland.

- Det er meget svært at efterforske disse sager. Bagmændene gemmer sig bag falske IP-adresser og efterforskningen ender som regle i blindgyder.

Benedikte Nielsen ved godt, hun var naiv, når hun troede på historier om, at hun skulle sende penge, fordi hans kreditkort var blevet lukket ved en fejl. Eller at han havde brug for penge til lægeregninger. Men hun troede på ham.

- Jeg er ked af, jeg var så dum. Jeg søgte den store kærlighed - desværre. Nu sidder jeg tilbage med en kæmpe gæld, og jeg er havnet i Ribers Kredit Information. Det har simpelthen ødelagt mit liv, fortæller Benedikte Nielsen.