Nyt liv til gammel togvirksomhed

Togvirksomheden Bombardier i Randers - det tidligere Scandia - vil ansætte nye medarbejdere efter stor ordre fra Holland.

Togvirksomheden Bombardier Transportation skal ud at lede efter nye medarbejdere.

Det står fast, efter at den hæderkronede Randers-virksomhed - tidligere kendt som Scandia - har modtaget en stor ordre fra NS Reizigers, der er et datterselskab under den hollandske statsbane.

Ifølge Randers Amtsavis skal Bombardier renovere 30 togsæt med i alt 60 vogne. Renoveringen og moderniseringen af togene gennemføres hos Bombardier i løbet af de næste to år.

Sidste år i oktober omlagde fabrikken driften, så den fremover udelukkende skulle lave togservice men ikke lave montagearbejde på nye tog. Der blev dengang rationaliseret, og i alt 40 medarbejdere - 15 funktionærer og 25 timelønnede - måtte fyres.

- Kontrakten er et bevis på tilliden til vort team. Den høje tekniske kvalitet, en konkurrencedygtig pris og en god produktionsplanlægning overbeviste NS Reizigers om, at Bombardier kunne levere den bedste løsning, siger direktør Steffen Dohn til Randers Amtsavis.

Fællestillidsmand hos Bombardier, Jens Peter Møller, glæder sig også over orden. Han anslår, at den giver arbejde til 70-80 mand.