Kro mistede 10.000 kr. om dagen

Ændring af vejskilt har fået færre til køre forbi Purhus Kro

02:00

1 af 2

En ændring af et vejskilt ved motorvejen har fået stor betydning for indehaverne af Purhus Kro ved Randers.

Ægteparret Bettina Larsen og Henrik Jensen ejer sammen kroen og har siden sommeren sidste år oplevet et markant fald i antallet af spisende gæster.

Se også: - Absurdt at fjerne kroskilt

Det skyldes ifølge parret, at Vejdirektoratet har valgt at ændre et vejskilt ved motorvejen, som skulle guide for turister og andre sultne sjæle hen til kroen. På skiltet var der tidligere afbildet en seng sammen med en kniv og en gaffel, men nu er kniven og gaflen blevet fjernet.

- Kører du som turist i et fremmed land, så kører du ikke efter en seng, når du skal finde et sted at spise frokost, siger Bettina Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ændringen betød, at kroen fik langt færre turister til frokost sidste sommer og på den økonomiske side mistede omkring 10.000 kroner om dagen. Det vil sige et tab på et par hundrede tusinde kroner bare i juli måned 2014.

- Det har betydet, at vi har måtte skære vældig ned. Vi har måtte fyre folk, fordi vi ikke har haft økonomien fra sommeren til at holde i gang i efteråret, siger Bettina Larsen.

Foreningen Danmarks Restauranter og Cafeer har nu sat sig for at undersøge, hvor mange danske kroer der oplever problemer med de nye skilte.

Forklaringen fra Vejdirektoratet lyder på, at ændringen er foretaget af hensyn til trafiksikkerheden. Du kan høre hele forklaringen i tv-indslaget øverst i artiklen.