Efter frækt tyveri: Nye påfugle på vej til Randers

Borgere i Randers har tilbudt at donere et nyt påfuglehold til buret i Fladbro Skov. De nye påfugle flytter ind i løbet af foråret

Foto: TV2OJ / Torben Christensen - Scanpix

I sidste weekend fandt en hundelufter et tomt påfuglebur i Fladbro Skov. Der var klippet hul i hegnet, og fuglene var væk.

1 af 2

Buret i Fladbro Skov bliver igen beboet af påfugle.

Randers Kommune har besluttet, at nye påfugle skal erstatte dem, der blev stjålet i sidste weekend, hvor en hundelufter fandt påfugleburet tomt.  

En eller flere personer havde klippet et stort hul i påfuglenes bur, og søndag morgen stod buret tomt.

Kun et tæppe af fjer i burets bund vidnede om, at påfuglene ikke havde overgivet sig uden kamp.

Læs også Syv påfugle stjålet efter tegn på voldsom kamp

- Først skal buret repareres og renoveres. Hegnet skal skiftes, og vi har talt om at finde et stærkere materiale, siger Lars Maagaard, naturvejleder, Randers Kommune.

Efter tyveriet har kommunen fået et par henvendelser fra borgere, der gerne vil donere et nyt hold påfugle. En påfugl står i 250-500 kroner.

- Det er jo ikke nogen formue i betragtning af, hvor mange der har glæde af dem. Det nye hold bliver nok lidt mindre. Vi starter med et eller to par, siger Lars Maagaard.

Sidste weekend forsvandt syv påfugle fra et bur i Fladbro Skov. Kun en masse fjer lå tilbage i burets bund. En eller flere personer havde klippet hul i hegnet og stjålet påfuglene.

De syv påfugle, der forsvandt, er der stadig ingen spor af. 

- Jeg forstår ikke, hvad der er sket. Nogen mener, at det er dyrefantaster. Men hvorfor ville man så tage så hårdt på påfuglene, at fjerene faldt af i klumper. Andre mener, at nogen har spist dem. Men hvorfor skulle man gøre sådan noget, når man kan købe en kylling til få penge, siger Lars Maagaard.

Der er ingen planer om, at der kommer overvågning på det nye hold påfugle.

- Overvågning er både godt og skidt. Det er et spørgsmål om, hvor meget beskyttelse, man får. Man skal heller ikke overvåge publikum, der er ude at gå en tur i skoven. Så overvågning er ikke noget, vi prioriterer. Det vigtige er, at borgerne er med til at holde øje. Der kommer mennesker derude hele døgnet. Det har en stor præventiv effekt, siger Lars Maagaard.

Læs også Lokale borgere chokerede efter påfugle-tyveri

Der har været påfugle i Fladbro Skov i mange år.

- De har været der helt tilbage i 1930erne og 1950erne. Alle i Randers kender påfuglene. Hvis man skal arrangere et mødested, ved alle, hvor påfuglene er. Alle har en følelse af, at de kender påfuglene, siger Lars Maagaard.

Har du før oplevet, at de er blevet stjålet?

- Aldrig nogensinde, siger Lars Maagaard, der har været naturvejleder i 22 år. 

De nye påfugle flytter ind i buret i løbet af foråret. 

01:09

VIDEO: Hundelufteren Mogens Wahlers Petersen fortæller om det syn, der mødte ham, da han fandt det tomme påfuglebur søndag morgen. Video: TV2OJ / Torben Christensen - Scanpix

Luk video