Syv påfugle stjålet efter tegn på voldsom kamp

- På bagsiden af indhegningen finder vi et stort hul. Vi kan se, at en person må være kravlet ind og har snuppet påfuglene

01:09

Video: TV2OJ / Torben Christensen - Scanpix

På sin daglige gåtur med sin kone og hund ventede der Mogens Wahlers Petersen en overraskelse, da trekløveret i weekenden kom til påfugleburet i Fladbro Skov ved Randers.

- Vi kiggede ind i buret, som vi gør hver dag fot at se, om påfuglene har det godt, siger Mogens Wahlers Petersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Der er bare ingen fugle. Det eneste tegn på, at buret normalt er hjem for syv påfugle, er utallige fjer, der ligger spredt på jorden.

Påfuglene har kæmpet på livet løs. I det nu tomme bur ligger en masse fjer. De syv påfugle er der ingen spor af.

- Vi kigger os omkring. På bagsiden af indhegningen finder vi et stort hul. Vi kan se, at en person må være kravlet ind og har snuppet påfuglene. De have været slemt for fuglene, som også har været meget stressede, siger Mogens Wahlers Petersen.

Læs også Fasanmysterie ved Randers: Hvem er skyld i alle de døde dyr?

I Randers Kommune er nyheden om de stjålne påfugle noget af en mavepuster.

- Vi er chokerende. De her påfugle har været her i rigtig mange år. Der har ikke været den her form for hærværk og tyveri tidligere, siger Lars Maagaard, naturvejleder, Randers Kommune.

I løbet af weekenden har en eller flere personer skåret et stort hul i buret ind til påfuglene. 

Randers Kommune har planer om at afvente og se, om de syv påfugle dukker op et sted. 

- Derefter må vi vurdere, om der kan skabes et nyt påfuglehold. Der kommer ikke nye påfugle ind i morgen. Det er helt sikkert, siger Lars Maagaard.

Læs også Lokale borgere chokerede efter påfugle-tyveri

Østjyllands Politi bekræfter overfor TV 2 | ØSTJYLLAND, at tyveriet af de syv påfugle blev anmeldt søndag.

Hvis du har oplysninger i sagen, vil Østjyllands Politi gerne høre fra dig på telefon 114.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om de syv påfugle, der er blevet fjernet fra deres bur i Fladbro Skov ved Randers.

Påfugle

Påfugle, Pavo, slægt af fasaner. Den ene af de to arter er den velkendte påfugl (P. cristatus) fra Indien, Pakistan og Sri Lanka, der er indført som prydfugl mange steder i verden. 

Påfuglene er de eneste fasaner, hvis hanner danner arenaer (fælles spilleplads hvor hanner af visse fuglearter samles for at tiltrække hunner), idet hver han opretholder et lille territorium mellem andre hanner, hvilket ofte fører til konfrontationer, undertiden til egentlig kampe.

Hanner intimiderer hinanden og tiltrækker hunner ved at rejse og sprede halen, et slæb dannet af 100-150 forlængede overhaledækfjer med store øjepletter.

Kilde: denstoredanske.dk