Sår tvivl om behandling

Eksperter kritiserer behandling på klinik

Go' Aften Østjylland sætter i aften fokus på funktionelle lidelser, som er en gruppe af sygdomme, hvor man har fysiske symptomer, som gør det svært at fungere i dagligdagen.

Symptomer på funktionelle lidelser kan for eksempel være hjertebanken, mavesmerter og smerter i arme og ben.

Forfatter og tidligere sygeplejerske Hanne Holst Rasmussen mener, at klinikken for funktionelle lidelser på Aarhus Universitetshospital overser sygdomme hos patienterne.

- Der bliver overset sygdomme, og den undersøgelse Per Fink refererer til, den indeholder 120 patienter og fem af dem har sygdomme. Overfører man de 5 patienter ud af 120 til de 300.000 patienter der har en funktionel lidelse, så er det lige pludselig 12.500 patienter der har en overset sygdom, siger Hanne Holst Rasmussen til Go' Aften Østjylland.

I videoen øverst på siden kan du se aftenens debat mellem Hanne Holst Rasmussen og Per Fink, der er leder af klinikken for funktionelle lidelser på Aarhus Universitetshospital.

Se også med i aften på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 18.15 og 21.15. Her kan du møde to patienter, der både har haft gode og dårlige oplevelser med klinikken for funktionelle lidelser på Aarhus Universitetshospital.

Videoen kan også ses her.