S og R i nyt storbysamarbejde

Socialdemokrater og radikale i Århus og København vil samarbejde om storbyproblemer.

Mens samarbejdet mellem Socialdemokraterne og De Radikale knirker på Christiansborg, indleder lokalpolitikerne fra de to partiers afdelinger i København og Århus nu et tæt samarbejde på tværs af bygrænser og partiskel.

remover vil der løbende blive afholdt topmøder mellem københavnske og århusianske politikere fra de to partier, og de fem politikere Klaus Bondam (R), Peter Thyssen (R), Uffe Elbæk (R), Nicolai Wammen (S) og Ritt Bjerregaard (S) vil via internet udvikle og koordinere politiske initiativer.

Samarbejdet vil behandle en lang række områder. Første emne på dagsordenen i samarbejdet mellem S og R i de to byer er integration.

Århus/København-samarbejdet har også den erklærede målsætning at sætte de store byers problemer på den nationale dagsorden.

- Folketingets særlige midler til ghettoindsats bør målrettes til København, Århus og de andre større byer, der har de reelle problemer. Byerne imellem skal vi styrke samarbejdet, så erfaringer deles og idéer bedre kan afprøves, siger den radikale Århus-rådmand Peter Thyssen. /ritzau/