Flere dyrker selv hamp

Hjemmedyrkning er blevet populært, mener forskere

At dyrke sine egne hampplanter for at lave sin egen hash, bliver mere og mere populært, vurderer forskere fra Center for Rusmiddelforskning i Aarhus.

Det skriver DR Østjylland.

- Der er flere og flere, der gør det. Vi kan ikke sige nøjagtigt hvor mange eller hvordan, men vi har en klar fornemmelse af, at der er flere, der dyrker, siger Vibeke Asmussen Frank, professor på Center for Rusmiddelforskning til DR Østjylland.

Østjyllands Politi har også travlt med folks hjemmedyrkede hash.

- Næsten hver uge er vores specialpatrulje efter tip fra borgere hjemme privat hos folk og foretager sigtelse og konfiskation af deres planter, siger politikommissær Mogens Brøndum til DR Østjylland.

Så sent som september blev en 60-årig mand fra Egå anholdt i sit hjem. Her kunne politiet høste hele 59 kilo hampplanter på adressen.

Forskerne fra Center for Rusmiddelforskning i Aarhus vil gerne vide mere om de specielle, hjemmedyrkede planter. De efterlyser medvirkende til en undersøgelse af området.

Blandt andet vil de gerne have svar på, hvordan planterne dyrkes bedst og om det er til eget forbrug eller for at sælge stoffet videre.