Ambulance-service i top

Patienterne er begejstrede, viser undersøgelse 

Kvaliteteten i den østjyske ambulancetransport er helt i top, viser en undersøgelse foretaget af Region Midtjylland.

93 pct. af de transporterede patienter svarer i en spørgeskemaundersøgelse, at de oplevede kvaliteten som "enestående" eller "meget god".

91 pct. af patienterne er i høj grad tilfredse med ambulancepersonalets håndtering af situationen, og 89 pct. mener, at ambulancepersonalet i høj grad viser omsorg overfor patienterne.

Resultaterne kan læses i en pilotundersøgelse, som går forud for en større, samlet brugerundersøgelse af ambulancetjenesten i Region Midtjylland.

- Jeg vil straks sende roserne videre til det personale, som bliver vurderet så flot af patienterne. Det er meget, meget imponerende resultater, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Forløber for større undersøgelse
Undersøgelsen er en forløber til en større undersøgelse, som skal indgå i kvalitetsvurderingen og akkrediteringen af den præhospitale organisation i Region Midtjylland jf. Den Danske Kvalitetsmodel.

Pilotundersøgelsen er gennemført i aftaleområderne Horsens, Randers og Holstebro, hvor der er driftsaftaler med henholdsvis Respons A/S og Falck A/S.

Den endelige undersøgelse bliver gennemført fra marts til maj 2012 og undersøgelsen ventes at blive offentliggjort i løbet af efteråret 2012.