Se billederne: Så er skolerne igen åbne i Østjylland

Færre elever i hver klasse, langt mellem børnene, forældreaflevering udenfor og håndvask, håndvask, håndvask. Onsdag åbnede de fleste skoler i Østjylland igen op til en anderledes hverdag for de mindste.

Der var god plads mellem eleverne, da Læssøegadeskole genåbnede for 0-5. klasse efter COVID-19 lukningen. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

  Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Egebakkeskolen i Aarhus er delt op i zoner, hvor kun bestemte elever må komme, og om morgenen skal eleverne bruge hver deres indgang.

 

På Kolind Centralskole i Syddjurs måtte forældrene ikke gå længere end til "kys-og-farvel"-skiltet i skolegården. Forældrene skulle holde afstand og stå i kø for at aflevere deres børn onsdag morgen. 

  Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

Læssøegadesskole i det centrale Aarhus genåbnede også onsdag og havde sørget for god plads mellem eleverne i klasselokalerne. 

  Foto: Gudenåskolen

Gudenåskolen i Ry har lavet personlige håndvaskebåse til børnene. I alt er der 10 vandhaner med sæbe til. Vandhanerne er centralt styret, sådan at det er en voksen, der tænder og slukker for vandet på én hane. På den måde er det den voksne, der bestemmer hvornår børnene kan komme ud af håndvaskeboksen med helt rene hænder. Ifølge skolens ledelse fungerer systemet godt, og børnene er helt med på ideen.

 

Førskolegruppen i Jennumparkens fritidshjem har inddelt farveblyanterne i personlige bunker og puttet dem i plastikposer, så børnene ikke risikerer at smitte hinanden, når de skal tegne og male.

Sådan åbner de Østjyske skoler

Syddjurs: Skolerne er åbnet den 15. april.

Randers: Skolerne er åbnet gradvist fra den 15. april.

Horsens: Skolerne er åbnet gradvist fra den 15. april.

Aarhus: Skolerne er åbnet gradvist fra den 15. april.

Odder: Skolerne er åbnet den 15. april.

Skanderborg: Skolerne er åbnet gradvist fra den 15. april.

Silkeborg: Her åbner skolerne gradvist fra den 16. april.

Favrskov: Her åbner skolerne den 16. april.

Samsø: Her åbner skolerne den 17. april.

Norddjurs: Her åbner skolerne den 20. april.