Kongeligt løb skrotter Østjylland

Royal Run løber udenom Østjylland til næste år.

Når motionister for femte gang kan snøre løbeskoene og løbe med til Royal Run til næste år, bliver det ikke i Østjylland. 

Det står klart, efter at byerne for 2023 er offentliggjort onsdag. Til gengæld er der hele fire nye byer på plakaten: Herning, Aabenraa, Nyborg og Nykøbing Falster.

Flere gange har der været en etape i Aarhus, men her må man altså se sig forbigået næste år. 

- Det er ikke et fravalg, og vi kommer helt bestemt tilbage til Aarhus, siger Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi har haft et super godt samarbejde med Aarhus og havde et fantastisk arrangement i år, det vil jeg gerne understrege. Men vi har en politik om, at vi gerne vil rundt i landet, så det ikke er de samme hvert år, fortæller direktøren.

Om Royal Run

  • Royal Run afholdes 2. pinsedag, den 29. maj 2023

  • Royal Run '23 finder sted i Herning, Aabenraa, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg.

  • Royal Run '22 blev afholdt 2. pinsedag i Aalborg, Aarhus, Kolding, Næstved og København/Frederiksberg. Her deltog 91.763.

  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag.

  • Man kan løbe og gå distancerne One mile (1,6 km), 5 km og 10 km.

  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet - som DIF og DGI står bag - og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Kilde: Danmarks Idrætsforbund

Løbet har været i Aarhus tre gange, og arrangørerne forsøger at sprede det hvert år. 

- Det var meget vellykket sidste år, hvor vi kom til Kolding og Næstved. Der er jo mange, der gerne vil deltage, og der vil vi gerne tilgodese, siger Morten Mølholm Hansen.

Kan komme til andre østjyske byer

Den eneste by, der er løb i hver gang, er København. Det skyldes ifølge direktøren, at den er så meget større end de andre byer.

- København trækker så meget fra hele Sjælland og har nogle helt andre tal, og det skal også kunne løbe rundt økonomisk, siger direktøren.

Han vil heller ikke afvise, at turen kunne komme forbi andre østjyske byer.

- Man kan forestille sig alt. Det kræver også, at man vil, og at de pågældende byer og vi kan lave gode ruter og volumen i byen.

Løbene finder sted 2. pinsedag, den 29. maj 2023. Der er mulighed for at gå og løbe enten one mile, der er 1,6 kilometer, fem eller ti kilometer. Sidste år løb mere end 90.000 løbere. Det blev første gang afholdt i 2018 i anledning af kronprinsens 50 års fødselsdag.