Jægere må vente længe på våbentilladelser - nu går ombudsmanden ind i sagen

Danske våbenejere må i øjeblikket vente længe på våbentilladelser. Folketingets ombudsmand går ind i sagen.

Danske våbenejere må i øjeblikket vente længe på våbentilladelser. Folketingets ombudsmand går ind i sagen.

Folketingets Ombudsmand går ind i sag om politiets nye våbenregister.

Det skriver ombudsmanden i en pressemeddelelse.

Det nye system til registrering af våben, der blev indført den 18. januar, har medført lange sagsbehandlingstider.

Danske jægere og skytter må derfor vente længe på deres våbentilladelse, der normalt bliver behandlet indenfor 20 dage.

Dansk Jægerforbund har oplyst til ombudsmanden, at våbenejere ikke kan få fornyet våbentilladelser, få våbenpas eller nye våbentilladelser.

Ikke lavet færdigt og testet

Ombudsmanden beder myndighederne om at redegøre for, hvad der er gjort for at sikre fortsat behandling af sager om våbentilladelser, i forbindelse med at det nye system blev indført.

Ifølge Jyllands-Posten erkender afdelingschef for Politiets Administrative Center Karin Jønler, at systemet blev taget i brug, før det var lavet færdigt og testet.

En lang række sager kan ikke behandles, fordi it-systemet ikke kan håndtere dem, forklarer Karin Jønler til Jyllands-Posten.

Hvis ombudsmanden kommer frem til at myndighederne har overtrådt loven, eller på anden måde gjort sig skyldige i fejl eller forsømmelser, kan han normalt fremsætte kritik eller bede myndigheden om at ændre praksis.

VIDEO: Problemer med et nyt IT-system hos Politiets Administrative Center er skyld i, at mange jægere og fritidsskytter ikke kan ikke få deres våben- og sikkerhedstilladelser. Se tv-indslag om randrusianske jægeres frustrationer her. Indslaget er fra 11. april 2012.