Bukkejagten i fare: IT-kaos skaber problemer for jægere

Bukkejagten kan være i fare. Problemer med et nyt IT-system hos Politiets Administrative Center er skyld i, at mange jægere og fritidsskytter ikke kan ikke få deres våben- eller sikkerhedstilladelser.

Det ser ud til, at der skal kigges langt efter bukkene for Andreas Bastrups vedkommende. Han havde ellers glædet sig til sin allerførste jagt af slagsen. Men et nyt IT-system hos Politiets Administrative Center har skabt uventede problemer.

Det er en måned siden, at Andreas Bastrup fra Randers anmodede om våbentilladelse, men indkøringen af det nye IT-system har skabt stor forsinkelse på udstedelsen af nye og fornyelser af gamle våbentilladelser.

- Det er enormt frustrerende bare at stå og se hjælpeløst til, siger Andreas Bastrup.

Bukkejagten er jægernes helligdag

Ifølge Danmarks Jægerforbund er det over 15.000 jægere, der ikke når at få fornyet deres våbentilladelser inden bukkejagten den 16. maj.

Og det er til stor ærgrelse, for lige præcis den dato har en helt særlig betydning for langt de fleste jægere mener Nicholai Vigger Knudsen, der er våbenkonsulent hos Danmarks Jægerforbund

- Der er to datoer om året, hvor det er en helligdag. Den 16. maj er en af dem og nok også den vigtigste, siger han.

Det er siden den 18. januar, at der har været problemer med IT-systemet, og de mange måneder, hvor jægere har gået i uvished, har langt fra været sjove.

- Det kan sammenlignes med, hvis man går til fodbold og får lov til at sparke til bolden fem gange, og bagefter får man at vide, at man skal stoppe i to-tre måneder, inden myndighederne har godkendt dig, siger han.

Holder fast i et lille håb

Andreas Bastrup havde set frem til at sidde klar fra tidlig morgen og nyde fuglenes fløjten og solens første stråler, mens dyrene stille og roligt ville komme frem. Ifølge ham er der nemlig kun få ting, der er bedre.

- Det er enormt afstressende bare at sidder der og koble fra, siger han.

Men som situationen er lige nu, er den langt fra afstressende, og han har kun håbet at holde fast i.

- Jeg håber, at systemet enten kommer til at fungere, eller at man laver en midlertidig godkendelse, siger han.

Vi har mandag forsøgt at få et interview med Politiets Administrative Center, som står for tilladelserne, men de har ikke haft mulighed for at stille op.

De oplyser dog, at de arbejder på højtryk, men endnu ikke ved, hvornår systemet forventes at være køreklart.