DMI advarer: Vilde regnskyl vil vælte ned over os

DMI advarer nu om ekstremt store mængder regn, der tirsdag og onsdag forventes at falde over Østjylland.

Der er regn på vej mod Østjylland. Og meget af det.

Så simpelt kan DMI's seneste varsel opsummeres. For fra tirsdag aften og omkring et døgn frem tromler flere kraftige regnskyl ind over Jylland fra vest og lige hen over Østjylland.

DMI advarer om voldsomt vejr i alle østjyske kommuner, hvor der forventes at falde 30-50 millimeter regn mellem tirsdag og onsdag aftener. Varslet gælder fra tirsdag kl. 20 til onsdag kl. 20.

Borgere i de berørte kommuner opfordres til at lukke vinduer og døre og tilpasse hastigheden til forholdene, hvis man bevæger sig ud i trafikken.

Op mod en måneds regn

Og TV 2 Vejrets prognoser viser, at der er store mængder nedbør på vej. Faktisk så meget, at der nogle steder kan falde op mod en måneds regn på bare to dage.

Det er en koldfront, der ligger på tværs af Jylland og ifølge prognoser vil komme til at skabe lige lovligt vildt efterårsvejr.

Torsdag kan der også falde meget regn, men der er i skrivende stund også en del usikkerhed om, hvilket vejr danskerne kan forvente. Flere af TV 2's prognoser melder om kraftig regn, mens DMI ikke har indikeret, at det vil blive tilfældet.

I Aarhus vil der ifølge DMI's aktuelle prognose således blot falde omkring én millimeter regn hele torsdag.