Tre piger drev til havs på badedyr

Heldigvis var både pigernes far og livredderne på stranden årvågne, da tre piger i sidste uge drev 250 meter til havs på et badedyr ved Saksild strand.

Selv om sommervejret først for alvor viser sig frem fra sin bedste side de kommende dage, har de østjyske strande allerede været ganske populære.

I hvert fald har livredderne Trygfondens kystlivreddere allerede haft en del at se til i det østjyske, og i sidste uge blev det den ene dag lige lovlig spændende.

Her måtte livredderne på Saksild strand nemlig hurtigt have en båd i vandet for at hente tre piger på mellem otte og 12 år i land, da de tirsdag drev til havs på et stort fladt badedyr.

Det beretter Trygfonden Kystlivredning om i en opdatering over sidste uges indsatser på de østjyske strande.

- I mellemtiden er pigernes far også gået i vandet og er næsten nået frem. Livredderen tager alle fire med i båden og sejler dem sikkert tilbage til stranden, skriver kystlivredderne om episoden, hvor fralandsvind havde sendt pigerne omkring 250 meter væk fra kysten.

Trygfonden Kystlivredning har livreddere placeret på fem østjyske strande, og i løbet af uge 28 bidrog de, foruden den livreddende indsats i Saksild, i 78 tilfælde med førstehjælp.

Desuden var livredderne 101 gange i vandet og tale med de badende for at undgå tilfælde som på Saksild Strand.

Livreddernes indsats i uge 28

De kommende dage kan livredderne formentlig se frem til travle dage. I hvert fald er der varslet masser af sol og temperaturer på måske over 30 grader tirsdag og onsdag.