Rolf frygter ulykke: Advarer svampeplukkere

Det er højsæson for både jagt og svampeplukkeri, og den kombination er ikke altid helt ufarlig.

En jagt i skoven ved Aakjær Gods i Odder Kommune kunne tirsdag været gået grueligt galt. 

For selvom den private skov var blevet lukket af under jagten, opdagede jægerne, at der gik flere mennesker rundt i skovbunden og plukkede svampe. 

Det fortæller Rolf Nordentoft, der er jagtleder og også selv ejer skov. Han har skrevet et opslag på Facebook, hvor han advarer svampeplukkere mod at vade ind i jagtområder.

- Det er ikke for at skælde ud, men det handler om at gøre folk opmærksomme på reglerne i private skove, så vi kan passe godt på hinanden og naturen, siger Rolf Nordentoft om baggrunden for opslaget til TV2 ØSTJYLLAND. 

quote Det er jo det værst tænkelige scenarie, og den episode ligger i baghovedet

Rolf Nordentoft

I private skove må man kun gå på stier og veje, ligesom skovejeren også gerne må lukke skoven af for offentligheden, når der er jagt.

- Det er der bare rigtig mange svampeplukkere, der ikke ved. Eller måske bare er ligeglade med. I går havde vi sat skilte op ved alle indfaldsveje til skoven, og vi havde annonceret i lokale medier og Facebook-grupper om jagten og delt kort over jagtområdet, og alligevel var der folk, der vadede ind, siger han. 

Frygter jagtulykke

Og det er et ret stort problem for jægerne og naturen.

- For selvom vi har rigtig godt styr på sikkerheden, kan det godt gå galt, hvis et projektil for eksempel rammer en sten i skovbunden eller et dyrs ribben og uforudset richoterer skævt ud. Det er jo det, vi frygter, siger han. 

Sidste år skete der en jagtulykke i Polen med netop en svampeplukker, der blev ramt af et lille  fragment i låret og desværre forblødte. 

- Det er jo det værst tænkelige scenarie, og den episode ligger i baghovedet, siger Rolf Nordentoft.