Nu skal fartglade ikke stå så længe i kø - men de skal have mundbind på

Myndighederne lemper på retningslinjerne for hurtigkørende forlystelser.

01:00

Nu må blandt andre Djurs Sommerland igen fylde alle sæderne op med gæster i de hurtigt-kørende forlystelser. Dog med ét enkelt forbehold: Gæsterne skal bruge mundbind.

Piraten, DrageKongen, Skatteøen, Tigeren og Juvelen.

Siden Djurs Sommerland slog dørene op den 11. juni, har parken kørt med 20-30 procent af normal kapacitet i de fem hurtigkørende og populære forlystelser. 

Læs også Angreb på slappe nosser udløser shitstorm: - De sønderlemmer mig

Nu kan forlystelsesparken dog skrue helt op for antallet af gæster i hurtigkørende forlystelser, fordi der fra tirsdag må køres med gæster i alle sæder.

Der er dog et forbehold: Gæsterne skal bruges mundbind. 

- Folk er velkomne til at tage deres egen mundbind med. Det opfordrer vi faktisk til. Hvis man ikke har et mundbind, sælger vi dem ved indgangen til de fem forlystelser. De koster fem kroner stykket, og de må kun bruges én gang. Det samme gælder hjemmebragte mundbind, siger administrerende direktør for Djurs Sommerland, Henrik B. Nielsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Publikumsfavoritten Juvelen er Danmarks længste rutschebane og har en topfart på 85 km/t.  Foto: Djurs Sommerland

Undgå lange køer

Det er retningslinjer fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der dikterer kravet om mundbind. 

Henrik B. Nielsen er glad for, at forlystelsesparken nu kan skrue kapaciteten op til 100 procent i de fem populære forlystelser. 

Læs også 50 testet det første døgn med corona-testbiler

- Det er de forlystelser, hvor man kan forvente, at der vil blive længere ventetid. Det giver en bedre gæsteoplevelse. Hvis vi ikke havde mulighed for at køre med fuld kapacitet, ville der blive lange køer i højsæsonen, siger Henrik B. Nielsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Og gæsterne ifører sig gerne maske, hvis det betyder, at det giver adgang til forlystelserne:

- Det er en omvæltning, men det gør vi selvfølgelig gladeligt for at kunne få lov til at prøve en masse ting. Så det er helt fint for os. Det generer ikke, siger Preben Lausten, der tirsdag var på besøg i Djurs Sommerland.

Tigeren er den hurtigste og højeste forlystelse Djurs Sommerlands.Forlystelsen har en topfart på 100 km/t og en svinghøjde på 45 meter.  Foto: Djurs Sommerland.

Dygtige gæster

I forhold til de forskellige restriktioner er det er gået rigtig fint, siden Djurs Sommerland åbnede den 11. juni, lyder det.

- Vi synes, vores gæster har taget godt imod de retningslinjer, der er herude, og folk er i al almindelighed ved at være gode til at holde en god håndhygiejne, siger Henrik B. Nielsen.

Læs også Forlystelsesparker endelig genåbnet: Nu med afspritterhold og restriktioner

De øvrige forlystelser i Djurs Sommerland kører som hidtil, og her skal der ikke bruges mundbind.

Henrik B. Nielsen understreger, at der fortsat skal holdes minimum en meters afstand til øvrige gæster og medarbejdere, ligesom der fortsat er håndsprit og afstandsmarkeringer overalt i parken.

Skatteøen i Djurs Sommerland skal være Nordeuropas største såkaldte Water Coaster. Foto: Djurs Sommerland