Berømt ishus er genopstået: - Vi har siddet til klokken tre om natten for at øve os

Ishuset har været lukket i den første halvdel af sommeren, men nu er der kommet nye kræfter til i vaffelbageriet.

Udgivet Opdateret

Udsigten til Treå Møllebugt er blevet nydt uden den vante isvaffel fra Fjellerup Vaffelbageri i den seneste tid. 

Siden slutningen af maj er man som is-hungrende kunde blevet mødt af en lukket dør, hvis man var forbi det ellers så populære ishus. 

Men det er slut nu. 

Der er kommet nye hænder til, som skal lange isvafler over disken henover sommeren. 

Forpagterparret Line Wessberg Jensen og Allan Fuglsbjerg er nemlig trukket i arbejdstøjet, og forretningen står igen åben. 

Friske forpagtere

Det er blot nogle dage siden, at det sidste i aftalen om overtagelsen faldt på plads. 

- Vi er nogle ret spontane mennesker, og vi syntes, det ville være en spændende udfordring, siger Line Wessberg Jensen. 

Derfor valgte parret at sløjfe sommerferien i år for i stedet at trække vaffelbageriets forklæde over hovedet.

- Så prøver vi bare at give den fuld gas heroppe i stedet for. 

Lange nætter

Selvom parret har erfaring med at drive forretning, så har det været en krævende proces at skulle omskoles til vaffelbager. 

- Vi har siddet til klokken tre om natten for at øve os i, at vaflerne ikke skulle brænde på, siger Line Wessberg Jensen, der også driver en tapas- og vinbar i Silkeborg og samtidig er frisør.

Men de mange timer foran vaffeljernet har givet pote, lader det til, da Line Wessberg Jensen sætter sig til rette i stolen og tager 'vaffelhandskerne' på. 

- Den skal være gylden, for så er den sprød, siger hun, inden den nybagte vaffel rulles sammen til den velkendte kegleform.  

Tilfredse kunder

De første stikprøver viser lovende takter, hvis man spørger weekendens gæster. 

- Den er fantastisk god. Vi har ikke så gode vafler i Norge, siger Trude Kjarstad, mens engangsskeen dykker ned i isen. 

Og det kan være svært at sætte fingeren på noget ved de nye iskugler, som er kommet til byen. 

- De er ligesom, de plejer, synes jeg. Der er ikke noget, og de er da gode, siger Frank Hansen fra Grenaa. 

Ses vi næste år? 

På trods af de positive tilbagemeldinger fra de første kunder, så er der flere ting, der skal spille sammen for at forretningen kan hænge sammen hos forpagterparret. 

- Vi har prøvet at forhandle en god aftale hjem med de forskellige leverandører, men vi må se, når sæsonen er slut. Så må jeg lige se på mine tal. 

For at det skal gå op i en højere enhed, har Line Wessberg Jensen en lille bøn til højsæsonens vejrguder. 

- Vi håber på noget varme og i hvert fald sol.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her