Akutklinik ramt af sparekrav

I Grenaa rammer Region Midtjyllands besparelser byens akutklinik

01:36

1 af 2

I Grenaa har der i mange år ikke været et selvstændigt hospital, men i stedet er en række funktioner samlet i byens Sundhedshus, hvor der også er en akutklinik. Men nu rammer Region Midtjyllands sparekniv, og usigten til at akutfunktionen lukkes vækker vrede i byen.

Region Midtjylland har mandag meldt forslag ud til en omfattende spareplan for de kommende år, hvor der skal spare knap 700 millioner kroner, og den rammer også Grenaa.

Det betyder, at 104-årige Ulla Rønde og hende søn Lars i fremtiden skal køre til de større byer for akutbehandling udenfor lægens åbningstid.

Se: - Alle hospitaler rammes hårdt

- Det er lidt af et projekt at køre til Aarhus eller Randers med Ulla, så det vil vi godt nok være kede af, siger Lars Rønde.

Og samme tur må byens andre indbyggere også tage, da Grenaas akutklinik står til blive beskåret.

- Det her er simpelthen et søm til den kiste. Jeg synes, at det er en region i ubalance, og jeg synes simpelthen, at vi har mistet nok på Djursland, siger Mette Kirk, der er behandlingssygeplejerske og talsmand på Akutklinikken i Grenaa.

Se: Liste: Her skal hospitaler spare

Akutklinikkerne reduceres til alene at varetage røgten og blodprøver, og derudover vil akutlægebilen blive flyttet fra Grenna og ind på midten af Djursland.

- Fremover skal der være én lægebil, som skal servicere Randers og hele Djursland. Det har jeg svært ved at se kan hænge sammen, siger Mette Kirk.

Selvom Akutklinikken kun har lidt mere end to patienter om dagen, betyder den meget for de lokale.

- Vi har faciliteterne, og vi har et dygtigt personale, så jeg synes ikke, det er rimeligt, at politikkerne afskærer os herude som et B samfund, siger Poul-Erik Sørensen, der er direktør i Grenaa Bilcenter.

Du kan se mere om besparelserne i Grenaa i tv-indslaget øverst på siden.