Bundsgaard: ’Utålelig situation’ – men fortryder ikke Letbanen

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) kræver lyn-redegørelse for, hvad der er gået galt i forbindelse med Letbane-åbningen

Under et døgn før den planlagte jomfrutur blev åbningen af Letbanen i Aarhus udskudt på grund af manglende sikkerhedsgodkendelse.

Et chok for mange – også for Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard, der først hørte om aflysningen fredag eftermiddag – kun få timer før offentligheden fik nys om det. 

- Det er dybt skuffende og på mange måder en totalt og aldeles uacceptabel situation, vi står i, siger Jacob Bundsgaard til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Det er uforståeligt, at man på tværs af myndigheder ikke kan finde ud af at løse den her opgave, og derfor har jeg også bedt om at få lavet en redegørelse, der beskriver det forløb, der har været, og de beslutninger, der er truffet – og også hvem, der har vidst hvad på hvilke tidspunkter, siger han. 

quote Det her er en helt utålelig situation

Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus. 

Redegørelsen skal ifølge borgmesteren blandt andet være med til at placere et ansvar for redeligheden, og det er en redegørelse, der skal falde mere eller mindre prompte, lyder kommandoen fra den socialdemokratiske borgmester. 

- Den redegørelse skal ligge hurtigst muligt. Det her er en helt utålelig situation, siger Jacob Bundsgaard. 

Letbanen er allerede blevet udskudt før, og den er også blevet væsentligt dyrere end først antaget. Nu er der tvivl om, hvorvidt den overhovedet bliver klar til at køre sin første tur i Kulturhovedstadsåret. Alligevel fortryder Jacob Bundsgaard ikke, at han lagde stemme til projektet. 

- Det er ikke noget, jeg fortryder. Det er klart, når man bygger Danmarks første Letbane og alt er nyt, kan der opstå ting hen ad vejen, som man må korrigere, men det undskylder jo ikke den situation, vi står i. Den er uacceptabel. Vi må have placeret et ansvar for det her forløb, siger han. 

Se et langt interview med Jacob Bundsgaard i videoen øverst i artiklen.  

Aarhus Letbane

 

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

20210330-141423-L-1920x1342we

Regeringen er klar til at genåbne mere

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.52.05

Veteranbus kendt fra TV: Nu kan den blive din

Skejby Sygehus Aarhus Universitetshospital

Østjysk patientforening jubler: Besøgsrestriktioner på hospitaler ophæves

Dagens mest læste