Odder-borgmester nægter konstituering med partihoppere

Allerede inden konstitueringen melder borgmesteren i Odder Kommune, at han ikke vil fortsætte, hvis det udelukkende bliver på baggrund af andre politikeres partihop

Det er ikke en situation, der er hverdag i Odder. Men det er sket, at en kommunal valgnat kan blive en drabelig affære forårsaget af politikere, der skifter parti i 11. time.

I Odder Kommune er de nuværende byrødder blevet ved det parti, de stillede op for i 2013 - men skulle en eller flere politikere føle sig fristet af gode udvalgsposter i morgen aften - til gengæld for at forlade deres parti - så bliver det uden den nuværende borgmester, Uffe Jensen (V), ved roret.

- Hvis partihopperen bliver tungen på vægtskålen, så må jeg sige, at det har jeg overhovedet ikke lyst til, siger Uffe Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Hvis partihopperen bliver tungen på vægtskålen, så må jeg sige, at det har jeg overhovedet ikke lyst til.

Uffe Jensen (V), borgmester

Uffe Jensen fik for fire år siden et godt valg med absolut flest personlige stemmer. Han og Venstre kunne derfor opnå flertal bare med De Konservative.

Uffe Jensens umiddelbart største modstander til borgmesterposten er socialdemokraten Lone Jakobi. Hun er heller ikke glad for partihopperi, men afviser ikke konstitueringsmuligheden kategorisk.

- Når man skal forhandle et flertal, så handler det jo først og fremmest om at få skabt et politisk stykke papir, som man er enige om, at man vil arbejde med i en kommende periode, siger borgmesterkandidaten til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Det er vigtigt for mig, at jeg er sikker på, at vi går i en retning, som også har et godt socialdemokratisk afsæt.

Det kan blive tæt

Odder er det man kalder en svingkommune. Siden 1970 er borgmesterposten gået til både kandidater fra Venstre, Socialdemokratiet og De Konservative.

Valget i 2013 var første gang Uffe Jensen (V) gik efter borgmesterposten - og hos Socialdemokratiet er det nu første gang i mange år, at det ikke er tidligere borgmester Elvin Hansen (S), der er spidskandidat til borgmesterposten.

Odder Kommune står derfor i en ny situation - for det er første gang at både Uffe Jensen og Lone Jakobi kæmper om brugsretten til borgmesterkontoret.

quote Jeg synes jo dybest set, at når de hopper, så burde pladsen i byrådet gå tilbage til det parti, som de var valgt ind for.

Lone Jakobi (S)

Derudover fik Odder Kommune sidste gang tre nye partier ind i byrådet - og alt efter hvor mange stemmer de får, kan det blive en tæt afgørelse tirsdag aften, når der skal konstitueres og findes en ny borgmester.

Til trods for, at Lone Jakobi ikke kategorisk afviser samarbejde med partihoppere - så mener hun, at de nemt kan være vejen til en masse ballade.

- Jeg synes jo dybest set, at når de hopper, så burde pladsen i byrådet gå tilbage til det parti, som de var valgt ind for, siger hun  til TV2 ØSTJYLLAND.

Uanset - så vil den siddende borgmester altså ikke beholde sit job - hvis det udelukkende kan gøres med partihoppere i ryggen.

- Jeg vil gerne fortsætte som borgmester for Odder Kommune. Jeg synes, det er et fantastisk godt job - men ikke for enhver pris. Så hvis det handler om, at vi også skal have en partihopper eller flere med - så siger jeg nej tak, forklarer Uffe Jensen.

IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag

børnehave

Forældre takker borgmester for særlig besked

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

Liv Thomassen kunne endelig blive konfirmeret, efter covid-19 havde gjort det umuligt i maj måned.

Mange konfirmationer udskydes: Sådan ser det ud i din kommune

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai