Skolestruktur kan afgøre borgmester-posten i Odder

Skolestrukturen i Odder Kommune er for længst vedtaget. Men flere partier uden om forliget går nu til valg på at rulle beslutningen tilbage - og det vil de have med i konstitueringen

- Hvis der er nogen, der skal peges på som borgmester, så bliver det her et helt centralt spørgsmål.

Så vigtig er skolestrukturen i Odder Kommune for SFs byrådskandidat Klavs Vedel.

Han har selv tidligere været bestyrelsesformand for den lokale folkeskole i Hundslund - men efter byrådet vedtog den nye skolestruktur, forlod han og resten af forældrene bestyrelsen. Nu stiller han op til valget for at rulle den tilbage. 

quote Hvis der er nogen, der skal peges på som borgmester, så bliver det her et helt centralt spørgsmål

byrådskandidat i Odder Kommune Klavs Vedel (SF)

Også den konservative spidskandidat Niels Rosenberg melder sig i koret af kritikere. Han vil også have en ny diskussion om strukturen, hvis han skal pege på den siddende Venstre-borgmester, Uffe Jensen, efter valget.

- Vi er nødt til at have nogle politikere, der engang imellem tør se sig selv i spejlet og sige, det vi lavede, det var noget skidt. Det er vi nødt til at rulle tilbage - og det må vi snakke om,  hvordan vi gør, på konstitueringsaftenen, siger Niels Rosenberg (K) til TV2 ØSTJYLLAND.

Det handler om ledelse

Skolestrukturen blev vedtaget tidligere i år og indebærer flere elementer. Udover ændringer i skoledistrikter blev ungdomsskolen flyttet ind under Parkvejens Skole, der er en folkeskole.

Derudover blev ledelsen i de fire landsbyskoler i Gylling, Saksild, Hou og Hundslund lagt sammen.

De havde tidligere hver deres skoleleder og hver deres bestyrelse - men med den nye skolestruktur skal de i stedet have én leder og én fælles bestyrelse for alle fire skoler. 

Alt sammen for at kunne spare penge på skoleområdet.

- Vi frygter, at afstanden mellem de medlemmer, der sidder i bestyrelsen, og den enkelte skole simpelthen bliver for stor - og så tror vi også, det bliver rigtig svært at få nogen til at engagere sig i den her bestyrelse, siger Klavs Vedel til TV2 ØSTJYLLAND.

Borgmester står fast på aftale

Til trods for de skarpe vendinger fra Niels Rosenberg (K) - så står borgmester Uffe Jensen (V) fast på beslutningen.

- Jeg vil selvfølgelig gerne forblive borgmester, men jeg tænker, at skolestrukturen, med den brede aftale, der ligger, den ligger fast. Jeg håber, jeg kan være med til at sige, at der nu er ro på skoleområdet - det fortjener de. Vi har nogle gode velfungerende skoler, som fortjener ro - og jeg håber selvfølgelig De Konservative også er med i den kommende konstituering, siger borgmester, Uffe Jensen (V) til TV2 ØSTJYLLAND. 

Socialdemokraterne vil hellere prioritere andet

Socialdemokraternes borgmesterkandidat, Lone Jakobi, vil heller ikke ændre på skolestrukturen.

- Jeg synes ikke, vores skoler trænger til at blive forstyrret mere. De trænger til ro efter arbejdet med både en skolereform og med den nye skolestruktur, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Lone Jakobi vil dog ikke gå ind i diskussionen om, hvorvidt skolestrukturen kan komme på tale i en konstituering.

- Lige nu er der valgkamp, og alting bliver gjort meget sort/hvidt. Vi skal have en afgørelse på valget, og indtil da vil jeg ikke kommentere på den slags, siger Lone Jakobi til TV2 ØSTJYLLAND.

Også i Randers Kommune er der blevet lukket skoler. Men her er der stor uenighed om, hvorvidt det var en god idé. Hør bare her. 

Skulle der blive råd til flere penge til skoleområdet, ser hun dem dog gerne brugt på noget andet end en tilbagerulning af strukturen.

- Der kan måske være behov for mere investering i inklusion eller i klasser, der er udfordrede med for mange elever, siger Lone Jakobi til TV2 ØSTJYLLAND.

Se mere i indslaget øverst i artiklen.

IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag

børnehave

Forældre takker borgmester for særlig besked

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

Liv Thomassen kunne endelig blive konfirmeret, efter covid-19 havde gjort det umuligt i maj måned.

Mange konfirmationer udskydes: Sådan ser det ud i din kommune

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai