Spidskandidat trak sig: Nu beskyldes hun for at skyde med spredehagl

To kandidater til byrådet i Randers har trukket sig de seneste måneder med "en dårlig kultur i byrådet" som begrundelse. Byrådspolitiker Christina Kjærsgaard (K) mener, at de fralægger sig alt ansvar.

Et fatamorgana - et optisk bedrag. Sådan beskriver byrådspolitiker i Randers Christina Kjærsgaard (K), tidligere spidskandidat for Liberal Alliance, Louise Browns, beskrivelse af kulturen i Randers Byråd.

Fredag meddelte Louise Brown, at hun trækker sit kandidatur til byrådet i Randers. Det skete under to måneder efter, at Venstres nu tidligere borgmesterkandidat, Christian Brøns, gjorde det samme.

Begge med begrundelsen: Kulturen i byrådet er simpelthen for rådden.

Men det får nu byrådspolitiker for Det Konservative Folkeparti, Christina Kjærsgaard, til at reagere. Hun fortæller, at hun på ingen måde genkender det billede, som blandt andet Louise Brown beskriver. Hun mener, hun overdriver.

- At de vælger at trække sig, er deres eget suveræne valg. Men jeg kan ikke forstå, at de skal smække med døren på vej ud og skyde med spredehagl på den måde både efter byrådspolitikerne og embedsmænd, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Endnu en spidskandidat i Randers Kommune har nu trukket sit kandidatur til det kommende kommunalvalg. Det drejer sig om 40-årige Louise Brown, der ellers var opstillet for Liberal Alliance. Baggrunden er det tilsyneladende dårlige miljø i byrådet, som flere lokalpolitikere nu har påpeget.

Så slem er tonen ikke

Til TV2 ØSTJYLLAND sagde Louise Brown blandt andet, at der går historier om politikere, der har mapper med navn på hvert enkelt medlem, hvor man så har gemt snavs på de andre, som man kan bruge imod dem.

- Det er en kultur, hvor man ikke siger fra, sagde hun.

Men det kan Christina Kjærsgaard altså ikke nikke genkendende til.

- De siger, at de ikke kan holde tonen og samarbejdskulturen ud, og så er det som om, at de fraskriver sig alt ansvar selv. Som om det kun er alle andre, der kan have en hård tone, når bølgerne går højt. Og jeg mener bestemt ikke, at tonen er særlig slem, siger hun.

Men ifølge Louise Brown er der en dårlig kultur i Randers Byråd, og hun er jo tydeligvis af en anden opfattelse end dig. Så du kan vel godt se, at det er svært at finde hoved og hale i, hvem der har ret?

- Louise Brown sidder ikke i byrådet, dermed har hun ingen førstehåndserfaring, så hun må have sine informationer andetsteds fra. Om Louise Brown taler for enkelte personer i embedsværket, der lige nu har det svært, det skal være mig usagt, siger Christina Kjærsgaard.

Hun fortæller samtidig, at hun selv oplever en god og humoristisk tone i byrådet, men at bølgerne selvfølgelig går højt engang i mellem.

- Det DNA, der er i politik, er, at vi debatterer med ord og argumenter. Hvis man ikke kan tåle den jargon, der er i politik, så er det måske ikke den disciplin, man skal stille op i. Samtidig er det ofte sådan, at hvis man selv går til stålet, så bliver der givet igen, siger hun.

- Det er deres valg, at de forlader det nu, men de behøver ikke samtidig betvivle alle vi andres hensigter og moralske kodeks. Igen, de trækker sig på grund af en dårlig tone og samarbejdskultur – dermed sagt at de fralægger sig alt ansvar og giver alle andre skylden.

VIDEO: Det deler vandene både i og uden for den politiske del af Randers, at Venstres spidskandidat Christian Brøns har valgt at trække sig kort før kommunalvalget - med forklaringen om, at arbejdsklimaet i det randrusianske byråd er usundt.