Endnu en spidskandidat trækker sig: Kulturen er "for sindssyg"

Liberal Alliances spidskandidat i Randers, Louise Brown, har valgt at trække sit kandidatur til byrådet. Det skyldes, at hun ikke vil være en del af det dårlige arbejdsmiljø i byrådet og embedsværket.

Det er ikke engang to måneder siden,  Venstres nu tidligere spidskandidat, Christian Brøns, valgte at trække sit kandidatur til byrådet i Randers, og nu vælger endnu en spidskandidat at gøre det samme.

Det er Liberal Alliances Louise Brown, der vælger at trække stikket, her godt to måneder før kommunalvalget. Og begrundelsen er den samme som Christian Brøns’: Kulturen i byrådet er simpelthen for rådden.

- Jeg har længe adresseret den kultur, men indenfor de seneste 14 dage er jeg blevet gjort bekendt med nogle vanvittige ting, og det kan jeg ikke se mig selv i. Der er en kultur, hvor man ikke siger fra, siger Louise Brown til TV2 ØSTJYLLAND.

Hvorfor så stille op i første omgang, når du har adresseret det længe?

- Jeg havde en naiv forestilling om, at jeg kunne ændre på det. Der er nogle ting, der skal ordnes internt, men jeg har det sådan, at vi bliver nødt til at tale om, at vi har en udfordring med byrådet i vores kommune, siger hun. 

Hvad er det helt konkret, du har oplevet i de seneste 14 dage? 

- Jeg kan bare mærke, det er for sindssygt. Der går historier om politikere, der har mapper med navn på hvert enkelt medlem, hvor man så har gemt snavs på de andre, som man kan bruge imod dem. Det er altså crazy. 

Det lyder umiddelbart som nogle løse rygter? 

- Det har jeg fået at vide af en byrådspolitiker. Om det er sandt eller ej, kan jeg ikke afgøre, men bare at den snak eksisterer, er nok for mig. Det er simpelthen for sindssygt. 

- Der må være noget om det, siden ingen åbner munden. 

TV2 ØSTJYLLAND har efterspurgt dokumentation på Louise Browns påstande. Hun har dog ikke ønsket at udlevere dette, da hun ikke vil afsløre sin egen kilde og af frygt for injuriesager. 

Indslag fra den 29. juli: Det deler vandene både i og uden for den politiske del af Randers, at Venstres spidskandidat Christian Brøns har valgt at trække sig kort før kommunalvalget - med forklaringen om, at arbejdsklimaet i det randrusianske byråd er usundt.

Det er dog ikke en beslutning om at forlade politik fuldstændigt. Louise Brown er nemlig fortsat kandidat til regionsrådet for partiet. Hendes plads som nummer et på Liberal Alliances liste til kommunalvalget vil i stedet blive overtaget af Louise Hellmund.

- Min oplevelse er, at jeg vil komme til at stå helt alene med min vilje til at forandre tingene, og godt nok er jeg stærk, men jeg må simpelthen bare indrømme, at jeg her ser mig slået. Det er ikke noget for mig, siger Louise Brown om opgaven i byrådet.

I forbindelse med Christian Brøns’ exit fra randrusiansk politik udtalte Louise Brown, at hun var chokeret over hans beslutning. Samtidig undrede hun sig dog over, om det var hele sandheden. Den bemærkning har hun siden fortrudt. 

- Jeg vil også meget gerne trække den bemærkning tilbage igen. Hvis det pludselig er gået op for ham, hvad han var en del af, kan jeg godt forstå hans beslutning, siger hun. 

Bedring i tonen

De Konservatives Daniel Madié anerkender, at der af og til kan være en hård tone i byrådet. Han kan også nikke genkendende til politisk afpresning, men han mener, at kulturen er på vej i den rigtige retning.

Ifølge Madié har borgmester Torben Hansen (S) været medvirkende til det som ordstyrer i byrådet. 

- Jeg kan sammenligne med virksomheder, og ja, der er en anden stemning. Men vi er valgt ind til at være uenige, og vi har nogle meninger, vi skal ind og kæmpe for, siger Daniel Madié til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Jeg er rygende uenig med Overmark og Kasper Fuhr eksempelvis. Jeg kan også være uenig med de ord, de bruger, men de har deres metode, og jeg har min metode. Sådan er det. 

Samtidig hæfter den konservative politiker sig ved, at der trods alt er omkring 200 kandidater, der gerne vil være en del af byrådet.

VIDEO: Endnu en spidskandidat i Randers Kommune har nu trukket sit kandidatur til det kommende kommunalvalg. Det drejer sig om 40-årige Louise Brown, der ellers var opstillet for Liberal Alliance. Baggrunden er det tilsyneladende dårlige miljø i byrådet, som flere lokalpolitikere nu har påpeget.