Tre uromagere løsladt efter grundlovsforhør

Efter flere voldelige sammenstød i Horsens var tre mænd på 19, 22 og 24 år fredag i grundlovsforhør. De var sigtet for indbyrdes trusler på livet. De blev løsladt igen fredag eftermiddag.

Tre mænd skulle fredag morgen i grundlovsforhør ved Retten i Horsens, efter de sammen med to øvrige mænd torsdag blev anholdt af Sydøstjyllands Politi, i hvad politikredsen i en skriftlig udmelding fredag kaldte en planlagt aktion.

Ifølge Horsens Folkeblad, som var til stede i byretten, blev. grundlovsforhøret af de tre mænd på henholdsvis 19, 22 og 24 år i første omgang udsat til over middag.   

To grupper i konflikt 

De fem mænd, som i første omgang blev anholdt, er i alderen 16 til 35 år og tilhører ifølge politiet to grupperinger, som flere gange har været i totterne på hinanden og ikke er bange for at bruge næverne.

Således var de tre, som fredag var i grundlovsforhør, sigtet for vold. De forbindes med et slagsmål på Axeltorv i Horsens midt på eftermiddagen søndag den 3. oktober.

- De anholdte sigtes for trusler på livet og overtrædelse af knivloven, idet de indbyrdes truede hinanden med knive ved Axelborg den 3. oktober, skrev Sydøstjyllands Politi fredag morgen forud for grundlovsforhøret.

Da mændene endelig fredag eftermiddag kom for en dommer, endte de med at blive løsladt. 

Hvorfor vil anklagemyndigheden ikke efterfølgende udtale sig om, skriver Horsens Folkeblad, som dog kan referere fra retsmødet, at de tre alle erkendte de faktiske omstændigheder omkring optrinnet på Axelborg, men nægtede sig skyldige i sigtelsen om trusler. 

Politiet kender til flere sammenstød

Alle fem mænd er bosat i Horsens, og ifølge politiet er nogle af personerne også mistænkt for at have taget del i flere andre voldelige sammenstød den senere tid. 

- På baggrund af efterforskningen, der også har omfattet andre sammenstød mellem unge mænd i Horsens i den seneste tid, foretog Sydøstjyllands Politi i går anholdelserne, skrev politikredsen fredag.

Anklagemyndigheden havde begæret lukkede døre ved grundlovsforhøret af hensyn til efterforskningen, og derfor er det sparsomt med oplysninger fra retten.