Topchef forlader Horsens

Horsens Kommunes kommunaldirektør Peter Sinding Poulsen skifter til et direktørjob i Silkeborg Kommune 1. august.

31. juli stopper Peter Sinding Poulsen som øverste chef for Horsens Kommune. Han har valgt at søge nye udfordringer og tiltræder et job som koncerndirektør i Silkeborg Kommune med ansvar for Børn og Unge, Beskæftigelse og Kultur og Borgerservice. 

Det oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen lægger Peter Sinding Poulsen især vægt på et tæt samarbejde med borgmester Peter Sørensen (S). Foto: Horsens Kommune
I pressemeddelelsen lægger Peter Sinding Poulsen især vægt på et tæt samarbejde med borgmester Peter Sørensen (S). Foto: Horsens Kommune

Om Peter Sinding Poulsens opsigelse siger borgmester Peter Sørensen (S):

- Jeg er naturligvis ærgerlig over, at vi skal sige farvel til en dygtig og ambitiøs kommunaldirektør, og jeg vil ikke lægge skjul på, at den megen blæst omkring Peter Sindings helt private forhold kan have været medvirkende til hans beslutning. Så meget desto mere respekt har jeg for hans valg, og jeg ønsker ham alt mulig held og lykke i Silkeborg, siger Peter Sørensen.

Peter Sørensen (S) er borgmester i Horsens Kommune.
Peter Sørensen (S) er borgmester i Horsens Kommune.

Erklæret inhabil i flere sager


Peter Sinding Poulsen danner par med en søster til forretningsmanden og Casa-stifter Michael Mortensens hustru. Michael Mortensen står bag en række store bygge- og anlægsprojekter i Horsens gennem en længere årrække. I december 2020 fik det Horsens Byråd til at beslutte, at kommunaldirektøren fremover skulle være inhabil i alle sager, der har med entreprenørgiganten at gøre.

TV2 ØSTJYLLAND har forsøgt at få en kommentar fra Peter Sinding Poulsen, men han kunne ikke finde tid. Han henviser i stedet til pressemeddelelsen:

- Efter ni fantastiske år i Horsens Kommune har jeg valgt at søge nye udfordringer og tiltræder som koncerndirektør i Silkeborg Kommune den 1. august. Det har været ni år, hvor Horsens Kommune har fortsat den enormt positive udvikling med en befolkningstilvækst på 8.500 borgere, vedtagelsen af Campusrokaden og igangsætning af de store byudviklingsprojekter i Bygholm Bakker, på Nørrestrand og på Nordhavnen, siger Peter Sinding Poulsen.

- Det har været et stort privilegium at få lov til at bidrage til Horsens Kommunes udvikling i et tæt samarbejde med medlemmer af tre byråd, direktion og MED-system, kommunens virksomheder, foreninger og kulturinstitutioner og i særlig grad med borgmester Peter Sørensen, som i alle år har været en meget tæt og god samarbejdspartner, tilføjer Peter Sinding Poulsen.

Peter Sinding Poulsen har været kommunaldirektør i Horsens Kommune siden 2017. Han kom til kommunens direktion i 2012, men dengang var det som direktør for Uddannelse og Arbejdsmarked.