Skole og klubber i tvangslukket sogn får grønt lys til at genåbne

Efter blot en dag med virtuel undervisning og ingen klubber, får børn og unge i Gellerup Sogn nu lov at vende tilbage trods den generelle tvangsnedlukning i sognet.

Onsdag kan eleverne på Sødalskolen i det nedlukkede Gellerup Sogn igen vende tilbage til skolen. 

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse. 

Mandag blev skolen ellers lukket og børnene sendt hjem, som konsekvens af den generelle sognnedlukning i Gellerup Sogn, da incidenstallet ramte 611, og sognet dermed opfyldte alle tre kriterier for en nedlukning.

Men efter dialog med Aarhus Kommune har Styrelsen for Patientsikkerhed til eftermiddag meddelt, at de ophæver påbuddet for skolen og klubberne i Gellerup og Toveshøj. 

Den beslutning glæder skoleleder Karen Henriette Jessen. 

- Vi er klar, og jeg glæder mig til at se dem igen, siger hun til TV2 ØSJJYLLAND. 

Følgende tilbud genåbner onsdag:

Skolerne bidrager til øget kontrol

Afgørelsen indebærer, at der igen er adgang for elever, deres forældre og andre pårørende i skolen og i klubberne i sædvanligt omfang.

Aarhus Kommune oplyser, at Styrelsen for Patientsikkerhed i sin afgørelse blandt andet har lagt vægt på "at skolerne og klubberne bidrager til øget kontrol med epidemien, da elever og unge er i faste grupper, mens de er i skole eller klub og bliver testet jævnligt" samt "at "der ikke er smitteudbrud på skolen, og at en den generelle hjemsendelse vil medføre mindre opfølgning og opsyn med eleverne"

Incidenstallet i Gellerup rundede mandag 611.
Incidenstallet i Gellerup rundede mandag 611. Foto: TV2 ØSTJYLLAND

Mandag kunne skolelederen ellers fortælle, at der var smitte på skolen, og at en klasse var sendt hjem på grund af smitten. 

- Der er en klasse, der er sendt hjem på grund af smitte. De skulle meget gerne være i gang med at blive testet, sagde Karen Henriette Jessen.

Styr på smitten på skolen og i klubberne

Susanne Hammer-Jakobsen, der er Børn og Unge-chef for distrikt Vest i Aarhus Kommune, fortæller dog, at man i afgørelsen ikke betragter dette som et decideret smitteudbrud, da det ikke er opstået på skolen, og da skolen desuden har kontrol over det. 

- Når vi har lukket skoler ned tidligere, så er det fordi, vi ikke har kunnet styre smitten på skolen, men i den her situation har man godt styr på smitten. Selvom den er kommet ind, så har den ikke spredt sig. Det er det, som ligger til baggrund for vurderingen, forklarer hun og fortsætter: 

- Jeg glæder mig over, at børnene og de unge igen kan komme i skole og klub. Der har hele vejen igennem været godt styr på smitten. 

Smitteudviklingen vil blive fulgt tæt i de kommende dage og uger, oplyser kommunen.