Lejere tvinges ud

Lejere skal flytte, da ejendom skal sælges

02:00

1 af 2

Horsens Kommune tvinger nu en gruppe lejere til at forlade deres bolig gennem årtier, da kommunen vil sælge ejendommen til en privat entreprenør for at tjene penge.

I alt skal 20 lejligheder rives ned på Rylevej, og et privat ejendomsselskab vil bygge 40 nye lejligheder.

Det betyder, at Alice Rasmussen og flere andre fra den 1. marts 2016 står uden tag over hovedet, og hun føler sig svigtet af kommunen.

- Man er i et vakuum af intethed. Man kan ikke sige, at nu har jeg noget nyt at se frem til. Man ved bare, at der et eller andet sted er en deadline, som er modbydelig og gør ondt, siger Alice Rasmussen.

Kommunaldirektøren i Horsens Kommune erkender, at kommunen kunne have håndteret situationen bedre overfor de berørte beboere på Rylevej.

- Vi har gjort det så godt, som vi kunne, men det kunne sikkert have været gjort bedre, siger Niels Aalund, der er kommunaldirektør i Horsens Kommune.

Alice Rasmussen fortæller, at hun fik tilbudt en bolig et andet sted. Men her vil kommunen også forsøge at sælge bygningerne.

- Så vi fik lovning på en bolig, hvor kommunen ikke vil være udlejer, og derfor skal det sælges, og så følte vi os til grin, siger Alice Rasmussen.

Niels Aalund vil nu tage et nyt initiativ for at komme de berørte beboere i møde.

- Vi har et tilbud til hver enkelt beboer om, at de kan få et individuelt møde, og det er vi lidt overrasket over, at så få har taget imod. Så det tror jeg, at jeg vil følge op på, siger han.

Du kan se mere om sagen i tv-indslaget øverst på siden.