Horsens forbereder sig på store vandmasser efter Ingolf

DMI's prognoser viser, at vandet vil stige til 1,6 meter over normalen i Horsens Fjord. Det får nu myndighederne til at gå sammen for at forberede sig bedst muligt på vandmasserne

DMI's melder om risiko for, at vandstanden vil stige med op til 160 cm over dagligt vande søndag aften. Det får Horsens Kommune til at gå i beredskab. 

Læs også DMI: Stadig vindstød af stormende kuling over Østjylland

Flere personer fra kommunen, indsatslederen fra Service og Beredskab i Horsens og Sydøstjyllands Politi er søndag formiddag i gang med at koordinere de opgaver og udfordringer, man regner med vil komme i forbindelse med, at vandet stiger i Horsens fjord i kølvandet på stormen Ingolf. 

DMI's prognose over vandstanden i Horsens.  Foto: DMI

DMI har siden i går opgraderet deres prognose for, hvor meget vandet vil stige i Horsens. I går lød prognosen på 1,4 meter over normalen - nu er tallet hævet til 1,6 meter. 

Læs også Efter stormen Ingolf: 1,1 meter forhøjet vandstand i Randers

Hos vagtcentralen i Service og Beredskab oplyser man søndag formiddag til TV2 ØSTJYLLAND, at man er i fuld gang med forskellige tiltag.

Det er især lystbådehavnen, Rådhusparken, Høegh Guldbergs Gade og Niels Gyldings Gade, der er kan blive udsat for oversvømmelser.

Det er ikke kun i Horsens at vandet forventes at stige. I store dele af det sydlige Kattegat og i fjordene med mundinger ud til Kattegat forventer man, at vandstanden i aften og i nat overskrider grænsen for en 20-års-hændelse, hvilket er kriteriet for, at man kan erklære det for en stormflod