Efter stormen Ingolf: 1,1 meter forhøjet vandstand i Randers

Vandmasserne presser sig tilbage i Randers Fjord og langs de østjyske kyster. Indtil videre er vandstanden målt til 1,1 meter over normalen i Randers

Det har trods stormen Ingolf været en stille nat for Brand og Redning på Djursland og i Randers. Regionen blev ikke nær så hårdt ramt som Vestkysten og det vestlige Sjælland.

Men freden kan snart være slut.

quote Vi er i beredskab nu og kan rykke på det, hvis det begynder at se ud til at der vil komme oversvømmelser.

Klaus Jensen, Brand og Redning Djursland

På grund af den kraftige blæst blev vandet i Kattegat i nat presset i retning mod Sverige. Nu vender en del af vandmasserne tilbage og giver forhøjet vandstand ved de østjyske kyster.

Lige nu holder man skarpt øje med vandstanden, der i Randers Fjord er 1,1 meter over normal vandstand.

- Det er ikke kritisk, men den skal ikke stige voldsomt meget mere. Vi begynder at få udfordringer, når vandet er 1,3 meter over, siger indsatsleder hos Brand og Redning i Randers Niels Henrik Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Er i beredskab på Djursland

Også på Djursland kan der komme store udfordringer med vandmasserne, der presser sig tilbage ved kysterne. Her er det især Grenå Havn, der er udsat.

- Vi er i beredskab nu og kan rykke på det, hvis det begynder at se ud til at der vil komme oversvømmelser. Lige nu holder vi vejret og håber, at vi når middag uden oversvømmelser. Herefter tror jeg, vi kan afblæse frygten for oversvømmelser, siger Klaus Jensen fra Brand og Redning Djursland. 

I Randers er indsatsleder Niels Henrik Nielsen også fortrøstningsfuld. Lige nu er vandet på hans side.

- Selvom vandet er mere end en meter over normalen lige nu, så ser det heldigvis i øjeblikket ud til at falde lidt lige nu. Prognoserne siger også, at det aftager, siger Niels Henrik Nielsen, der først kan vide sig sikker, når vandet forventes at nå sit maksimum omkring kl 21 søndag aften.

Østjyllands Politi oplyser, at stormen Ingolf indtil nu kun har givet anledning til enkelte væltede vejtræer i politikredsen. Borgerne opfordres dog fortsat til at fastspænde løse genstande, såsom trampoliner.

Endvidere følges vandstanden sammen øvrige myndigheder i de forskellige bugter, særligt Kaløvig og Aarhus Bugten, hvor vandstanden forventes noget over dagligt vande. 

et år m corona

Et år med corona: Sådan har smitten udviklet sig i Østjylland

baby

play Nybagte forældre snubler i mødet med virkeligheden

20_percent

play VIDEO: Kæmpekran løfter 130 ton tag på plads

Faste vaccinationssteder på vej

play Region Midtjylland er begyndt på hjemmevaccination

_DSC0615

Lig fundet i Brabrand Sø: Identificeret som forsvundet kvinde

Munkholm afsnit 1 DIGI

play Serie: Tidligere zoo-ejer slipper ikke helt sit livsværk endnu