Afspærring ophævet: Biler kører igen på oversvømmet vej

Vejdirektoratet har givet grønt lys til genåbning af Vestre Ringvej i Silkeborg

00:42

Foto: 24-7 News

1 af 2

Klokken 13.20 onsdag eftermiddag blev omkørselsskiltene fjernet ved Vestre Ringvej i Silkeborg, og bilisterne kunne derfor køre igen på vejen.

Vejstrækningen har været spærret siden mandag middag, fordi kørebanen var oversvømmet på grund af vandstigning i den nærliggende sø, Silkeborg Langsø.

Det vand er det nu lykkes at få væk, så trafikken igen kan trille af sted på tør asfalt. Derfor vurderede Vejdirektoratet, at det var forsvarligt at genåbne vejen.

Egentlig skulle Vestre Ringvej allerede være genåbnet i formiddag, men en drilsk brønd forsinkede genåbningen og både pumpe og gravko blev sat ind for at fjerne vand og is fra vejen.

Tilsyn med vejen

Entrepriseleder Bent Nielsen fra Arkil Vejservice, der står for drift og vedligehold af statens veje, glæder sig til gengæld over, at åbningen ikke ramlede sammen med myldretrafikken:

- Trafikken kører herude, som den skal. Dæmningen holder, og vi har fået pumpet det sidste vand væk. Det var godt, at vi fik det op at køre inden eftermiddags- og aftentrafikken sætter ind.

Vand drillede vejarbejdere i Silkeborg

Arkil Vejservice har arbejdet tæt sammen med Beredskabsstyrelsen og Vejdirektoratet for at forbedre forholdene på Vestre Ringvej. Tirsdag blev der opsat en dæmning, som sørger for at holde vandet fra søen på afstand.

Selvom trafikken nu ruller af sted igen på den genåbnede vej, så vil der fortsat være tilsyn de kommende dage, fortæller Bent Nielsen:

- Vi holder det under observation for at sikre os, at der ikke sker ændringer.

 

I videoen øverst i artiklen kan du se billeder fra Vestre Ringvej i Silkeborg efter, at vejen i dag blev genåbnet.

 

 

Se eller gense også billeder af vejen fra i mandags, da vandet strømmede ind over vejbanen, ved at klikke her.