Storm gav oversvømmelser

Vandet gav problemer i Randers, Aarhus og Horsens

Bådebroerne i Aarhus Lystbådehavn var lørdag dækket af vand.

Fredagens storm gav lørdag i oversvømmelser i flere større østjyske byer.

I Randers Havn nåede vandstanden angiveligt op på 1 meter og 20 cm over daglig vande. Vandet oversvømmede dermed flere steder de nærtliggende arealer i den allerinderste del af Randers Fjord.

- Det var værst ved 11-tiden i formiddag. På det tidspunkt nåede vandet helt op til Toldbodgade, fortæller Trine Christophersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hun er overtjener på Restaurant Sejlklubben og kunne fra sin arbejdsplads observere oversvømmelsen fra nærmeste hold.

- Men vandstanden er faldet igen, fastslår hun sent lørdag eftermiddag.

Kun pæle stak op i Aarhus
Også i Aarhus var vandstanden lørdag en del højere end normalt. Det betød blandt andet, at alle træbroer i Aarhus Lystbådehavn på et tidspunkt var dækket af vand.

- Det var et meget anderledes syn end normalt. Der stak kun pæle op. Heldigvis nåede vi at få fjernet vores båd i tide. Hvis en båd er bundet stramt til en pæl, risikerer man, at den bliver dækket af vand og trukket til bunds, siger bådejer Claus Rønlev til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Claus Rønlev tog et billede af den oversvømmede lystbådehavn og sendte det til TV 2 | ØSTJYLLAND. Billedet kan ses ovenfor.

Claus Rønlev vurderer, at vandstanden ligesom i Randers nåede 1 meter og 20 cm over det normale niveau, da højvandet var på sit højeste.

Også højvande i Horsens
Også i Horsens var der højvande lørdag eftermiddag.

Ifølge Horsens Folkeblad var vandstanden i byens havn fredag 1,2 meter under normalt niveau, fordi stormen pressede vandet ud af fjorden.

- Da stormen havde lagt sig, løb vandet i Østersøen tilbage mod vest og ind i bl.a. Horsens fjord. Så bogstaveligt, at hele området i forbindelse med højvandet omkring lystbådehavnen lørdag formiddag var dækket af vand, skriver avisen på sin hjemmeside, hsfo.dk.