DMI: Stadig vindstød af stormende kuling over Østjylland

Selv stormen Ingolf toppede i nat, så rusker det stadig gevaldigt i træerne i regionen. Søndag morgen er der stadig vindstød af stormende kuling

Generelt er natten gået sig, som DMI havde forventet, og Østjylland er sluppet let sammenligner med den jyske vestkyst og det vestlige Sjælland. Arkivfoto.

Man får sig en ualmindelig frisk start på dagen, hvis man bevæger sig udenfor her søndag morgen.

Stormen Ingolf er aftagende, men der er stadig meget kraftig blæst over store dele af Østjylland.

 I Østjylland har vi haft kategorien ”voldsomt vejr”, som sker når der måles vindstød af stomstyrke.

Anja Budholdt, meteorolog, DMI

- Ved Ødum mellem Aarhus og Randers har vi stadig meldinger om stormende kuling. Det er også her vi midt på natten oplevede vindstød af stormstyrke, ligesom det også var tilfældet ved Sletterhage Fyr på Djursland, siger vagthavende meteorolog hos DMI Anja Budholdt til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også DMI: Forhøjet vandstand og hård vind kan give oversvømmelser

Generelt er natten gået sig, som DMI havde forventet, og Østjylland er sluppet let sammenligner med den jyske vestkyst og det vestlige Sjælland.

- Ved kysterne har der været forhold, som vi kategoriserer som ”farligt vejr”. Det er, når middelvinden er af stormstyrke. I Østjylland har vi haft kategorien ”voldsomt vejr”, som sker, når der måles vindstød af stomstyrke, siger Anja Budholdt.

Når stormen Ingolf helt slipper sit greb er der flot vejr i sigte, oplyser DMI. 

Læs også Hold på hat og briller: Stærk vind på vej til Østjylland

- Her i løbet af formiddagstimerne vil vi se en opklaring fra nord, og faktisk bliver det en meget smuk dag, her når vi er kommet på den anden side af Ingolf. Men man kommer ikke til at slippe for at få en frisk vind fra nord i kinderne, siger Anja Budholdt.

Temperaturerne vil ligge på mellem 8 og 10 grader.