100-årig mor bor på plejehjem med sin 80-årige søn

Agnes på 100 år og hendes søn Bent på 80 år er flyttet ind på det samme plejehjem i Horsens. Det giver dem begge stor glæde i hverdagen

Agnes Olsen og hendes søn Bent Olsen er flyttet ind på samme plejehjem i Horsens. Foto: Per Algreen

Det var en stor dag, da Agnes Olsen på 100 år fik at vide, at hun kunne flytte ind på samme plejehjem som sin søn i Horsens.

Tidligere boede de i hver deres boligblok i Horsens. Nu bor de i hver deres lejlighed på plejehjemmet Dronning Ingrids Hjem i Brædstrup.

- Det betyder meget for mig, at Bent er flyttet med herud. Og så er den gode mad også med til at få humøret til at stige, siger Agnes Olsen.

Agnes Olsen er glad for at hun kan se hendes søn hver dag. Foto: Per Algreen.

Glæden smitter af på omgivelserne

Bent Olsen, der er Agnes' eneste barn, har været væk fra sin mor i mange år på grund af sit job som byggeleder i blandt andet Sverige og Grønland. Nu spiser de frokost sammen hver dag og tager jævnligt på indkøbstur sammen.

Læs også Fodboldklub på plejehjem for at få tilskuere

Deres glæde over at kunne være sammen hver dag smitter af på omgivelserne:

- Det er jo skønt at se, når mennesker liver op, og det er virkelig tilfældet med Agnes og Bent. Det er tydeligt at se, at både hun og sønnen allerede har fået det meget bedre i den korte tid, de har boet her, fortæller Karin Andersen, der er social- og sundhedshjælper og parrets kontaktperson.

Bent, der er Agnes' eneste barn, har været væk fra sin mor i mange år på grund af sit arbejde. Nu bor de lige ved siden af hinanden. Foto: Per Algreen.

Bent var den første af de to, der flyttede ind på plejehjemmet i august sidste år. Men det var kun fordi, Agnes havde travlt med at planlægge sin fødselsdags. Så snart de 100 år var fejret fulgte hun trop. 

Læs også Plejehjem for alkoholikere er en succes: - Jeg kom væltende i en ordentlig sidevind