Tour de France-rytter klar til lokalt cykelløb

Endnu en dansk tour-rytter har meldt sig klar til gadeløb i Hadsten næste weekend.

Mads Pedersen og Michael Mørkøv er tidligere blevet præsenteret som startere i cykelløbet Hadsten Gade Grand Prix, som 11. august vender tilbage efter to år uden ræs på grund af corona.

Nu kan cykelløbet så skrive endnu en dansk Tour de France-deltager på plakaten. Andreas Kron fra Lotto Soudal stiller til start. Det bekræfter Anders G. Christensen, som er formand for Hadsten Sport, Event og Kultur.

- Det er med til at slå en streg under, at gadeløbet i Hadsten er et løb, hvor man kan se nogle af de største, primært danske, cykelprofiler, siger han.

Hadsten Gade Grand Prix har nu i alt fire World Tour-ryttere til start. Udover Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Michael Mørkøv (Quick-Step) og Andreas Kron er der tale om Asbjørn Hellemose (Trek-Segafredo), som altså ikke kørte Tour de France.

Vist sig flot frem

Anders G. Christensen har også en forventning om, at lokale Jeppe Pallesen (Team ColoQuick), som er fra Hadsten, kommer med gode ben til løbet.

- Han har netop vist sig flot frem i et etapeløb i Frankrig, hvor han blev nummer to. Han kender om nogen bakken, siger han.

Bakken, der hentydes til, er den 400 meter lange Søndergade-bakken, som rytterne i løbet kommer til at stifte bekendtskab med utallige gange, eftersom ruten er på 1400 meter, som der køres rundt på i en time plus fem omgange til sidst.

Urealistisk med Vingegaard

For knap et par uger siden håbede Anders G. Christensen også på, at den helt store danske tour-helt - Jonas Vingegaard (Jumbo Visma) - også ville cykle med, men den drøm er efterhånden ved at være opgivet.

- Jumbo Visma pakker ham meget ind. Realistisk set tror jeg ikke, det kommer til at ske. Vi satser på det, vi har nu, og vi kan levere cykelløb af høj klasse. Det bliver rigtig godt cykelløb på bakken i Hadsten, lover han.

Eliteløbet begynder 11. august klokken 19.30, og en time og 10 minutter senere forventes vinderen at kunne kåres.