Chokket over hjertestoppet i Parken har sat sig i Hadstens fodbolddrenge

Er det mon farligt at spille fodbold? Når nu sådan noget kan ske for en topatlet som Christian Eriksen?

Der var blå himmel og junisolskin, da U-16 drengene fra Hadsten SK mødte Helsted Fremad IF til fodboldkamp. Men under idyllen lå chokket over lørdagens begivenheder i parken, hvor landsholdsspiller Christian Eriksen midt i EM-kampen mod Finland fik hjertestop og blev genoplivet på banen.

- Det var mega mega nervepirrende. Man var chokeret og man rystede jo helt. Det var jo Christian Eriksen. Det er jo en, man har kendt hele sit liv, fortæller U-16 spiller i Hadsten SK Christian Støvring.

Sammen med sin bror og nogle andre fodboldkammerater holdt han lørdag aften en EM-fest, der skulle have været hyggelig, men begivenhederne i Parken tog naturligt nok pusten fra den gode stemning.

- Man ventede på nyheden om, hvad der var sket, men var samtidig bange for at den forkerte melding skulle komme, siger Christian Støvring.


Holdkammeraterne dannede en ring om Christian Eriksen, for at give lægerne arbejdsro.
Holdkammeraterne dannede en ring om Christian Eriksen, for at give lægerne arbejdsro. Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

Svære spørgsmål

Fodbolddrengenes træner frygter, at begivenhederne i Parken lørdag aften kan have skræmt nogle af de unge fodboldspillere unødigt meget.

- Der foregår en masse inde i hovedet på sådan nogle knægte i forvejen og når de ser sådan en episode der, så kan man godt nervøs for, om de nu stiller spørgsmål ved, om det kan være farligt at spille fodbold. Når det kan ud over en som Christian Eriksen, som er topatlet, forklarer U-16 træner i Hadsten SK, Christian Royal.

Uro i maven

Til søndagens finale-kamp mellem Hadsten SK og Helsted Fremad IF var en del forældre mødt op på tilskuerpladserne.

Også her fyldte lørdagens dramatiske hjertestop i Parken meget.

- Den der halvanden times uvished var voldsom. Først da vi fik at vide, at han var okay, tog det toppen af den uro, man havde i maven, siger Jesper Stenholt, der er far til en af U-16 drengene, som søndag spillede kamp i Hadsten

- Især da de giver ham hjertemassage, måtte jeg op at stå og gå en tur ude i haven, for da blev det ubehageligt. Da blev vi klar over, at det var liv eller død, fortæller Michael Jensen, der er far til en af U-16 drengene på banen i Hadsten.

20210802-141713-L-1920x1079we

Knust Sara Slott: Det var det værst tænkelige

Endelave ø færge

Nu kommer der nye gratis færgeruter: Her kan du få gratis billetter

20210212-151026-7-1920x1079we

Flere end 100.000 ledige tider til vaccination

20210725-145759-L-1920x1079we

Randers FC møder Galatasaray eller skotter i EL-jagt

20161201-184147-3-1920x1079we

Kvinde truet med køkkenkniv på åben gade: Nu er 20-årig anholdt og sigtet

Viggo Andreasen epidemiolog, RUC

Bagsiden ved færre restriktioner: Ekspert frygter ny smittestigning

Dagens mest læste