Borgmester vraget efter 12 år - nu vil han give noget tilbage

Det er tid til et nyt kapitel for den nu forhenværende borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring. Men han er ikke færdig med politik.

Fremadrettet bliver tempoet en smule anderledes for den nu forhenværende borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring (S). 

Han har haft sin sidste arbejdsdag som borgmester efter 12 år på posten. Dermed siger han farvel til en arbejdsuge på 55 timer og goddag til knap så mange mails, møder og telefonopkald.

- Jeg kan godt se fordelene i det, men jeg stillede op for at blive borgmester igen, fordi jeg også godt kunne lide at være borgmester, siger Nils Borring til TV2 ØSTJYLLAND.

Mere tid til sig selv

Ved efterårets kommunalvalg tabte Nils Borring til den konservative Lars Storgaard, der nu er Favrskov Kommunes nye borgmester de næste fire år.

- Det gode ved ikke længere at være borgmester, det er, at man får noget tid, så man så kan prioritere på sig selv og sine, siger Nils Borring og fortsætter:

- Og det er så det, der skal være styrken i det. Jeg tror, at man skal være positiv i den tilgang, at når man har mistet noget, så har man også vundet noget samtidig med.

Det er om at gribe chancen

Ansvaret der følger med som borgmester har betydet, at Nils Borring ofte har måttet give afkald på tid med venner og familie, herunder at se nok til sine børnebørn, da de stadig var små.

Det håber Nils Borring, at han nu kan ændre på ved at agere chauffør for børnebørnene ved eksempelvis at køre dem til håndbold eller fodbold.

Har det så været det værd?

- Jamen, det synes jeg, det har. Jeg håber, at jeg stadig har mange år til at give noget af det tilbage, som jeg egentlig gerne vil, siger Nils Borring og tilføjer:

- Samtidig får man også som regel kun é chance for at få det borgmesterembede, og så er det om at gribe chancen. Det var det, jeg gjorde tilbage i 2010.

For Nils Borring er der nu mere tid til at gå tur med hunden.
For Nils Borring er der nu mere tid til at gå tur med hunden.

Ikke færdig med politik

Det er ikke Nils Borrings plan at forlade jobmarkedet som det første, selvom han nu får mere tid til at gå tur med hunden Baltazar og måske bliver medlem af den lokale løbeklub.

- Måske står der nogen, der kan bruge mine kompetencer, og så kan jeg stille mig til rådighed der, siger han og fortsætter:

- Ellers så skal jeg stadig være byrådsmedlem, så jeg er ikke færdig med politik. Det bliver bare politik med et andet ansvar og på en anden måde. 

262424-6051afa7.jpeg
262424-6051afa7.jpeg
partibogstav a
Socialdemokratiet Favrskov kommune
Nils Borring
Født 24/2/1959 , Borgmester
164593-2bcfa3fe.jpeg
164593-2bcfa3fe.jpeg
partibogstav c
Det Konservative Folkeparti Favrskov kommune
Lars Storgaard
Født 1/6/1961 , Politiassistent