Westergaard: Ni år var minimum

Kurt Westergaard er tilfreds med, at den 29-årige somalier fængsles i ni år og sendes ud af landet for altid

Den 29-årige somalier Muhudiin Mohamed Geele blev fredag middag idømt ni års fængsel for drabsforsøg og forsøg på terror efter angrebet på Muhammed-tegneren den 1. januar sidste år.

Samtidig udvises somalieren for bestandigt.

- Jeg er jo så gammel, at jeg ikke er hævngerrig. Men alligevel synes jeg, at ni år må være minimum, siger Kurt Westergaard kort tid efter, at dommen er blevet afsagt ved retten i Aarhus.

- Nu vil jeg bare håbe, at manden får tid til at reflektere over sin skæbne og sin religion. Måske kan han blive et bedre menneske, siger Westergaard.

Der er dog stadig én ting, bladtegneren ikke helt kan forlige sig med. For selvom somalieren er udvist for bestandig, er det slet ikke sikkert, at man kan sende ham tilbage til sit hjemland.

- Jeg er spændt på, om udvisningen overhovedet bliver effektueret. For til den tid vil man måske vurdere, at Somalia er for farligt at vende tilbage til og dermed lade ham blive på tålt ophold, siger Westergaard.

- Og det ville godt nok støde mig. Ikke for min egen sikkerheds skyld, men det ville bare provokere mig. Jeg tror, det ville provokere mange, siger han.

Somalieren har ikke umiddelbart tænkt sig at acceptere sin dom. Mindre end et minut efter, at dommen var afsagt, besluttede han nemlig at anke den.

Men tanken om at skulle gennemleve endnu en retssag generer ikke Westergaard.

- Jeg lever et godt og trykt liv, og det er det, der betyder allermest i den her sag. Sagen har ikke rokket ved mig på det psykiske plan. Det var egentlig bare ganske rart at se ham (Muhudiin Mohamed Geele, red.) 'in natura'.

- Og samtidig har jeg også fordelen i min alder. Det kan jo diskuteres, hvor meget der er på spil. Så det giver også en vis fleksibilitet i forhold til det at være bange, siger han.