- Vi skal give plads til alle

Forening arrangerer moddemonstration

01:10

1 af 2

Når Pegidas lokale afdeling mandag aften klokken 18 afholder antiislamistisk demonstration i Aarhus, er der arrangeret en moddemonstration få hunderede meter derfra.

- Det gør vi, fordi vi gerne vil sende et budskab om, at Aarhus er en by, hvor man går op i sammenhold, demokrati og mangfoldighed, og at vi ikke har lyst til, at der skal komme nogen og sige, at der ikke skal være plads til alle i Smilets By, siger Anne Hegelund, der er talsperson for Aarhus for Mangfoldighed, der er arrangør af moddemonstrationen.

Se: Pegida demonstrerer i Aarhus

Hun forventer, at der vil komme omkring 300 personer til demonstrationen, som går fra den Gamle by og op til Rådhuspladsen, som ligger få hundrede meter fra Sct. Pauls Kirkeplads på Frederiksbjerg, hvor Pegida afholder sin demonstration.

- Vi håber at kunne vise, at vi er rigtig mange, der har lyst til at styrke sammenholdet i vores by og give plads til alle, siger Anne Hegelund.

Hun fortsætter:

- Jeg synes, de skaber splittelse og prøver at lave polarisering mellem muslimer og ikke-muslimer, og så synes jeg, at de tiltrækker nogle rigtig ubehagelige typer og højreekstremistiske typer. Så kan det godt være, at de siger, at det kun er det ekstreme islam, som de demonstrerer mod, men der kommer i hvert fald nogle holdninger, som virker meget diskriminerende overfor alle muslimer på deres begivenhed på Facebook.

Du kan se interviewet med Anne Hegelund øverst på siden.