Tunø uden forbindelse

Uden telefon siden storm for ti dage siden

02:41

1 af 2

Siden en storm for ti dage siden har der været store problemer med øens eneste telefonmast. Flere tunøboere har derfor oplevet store udfald på telefoner og internet.

En fåreavler, der er midt i fødsels-sæsonen, har ikke haft telefon siden stormen, og han er ved at være godt træt af ikke at kunne ringe til dyrlægen på fastlandet.

Samtidig er han medlem af det lokale hjælpeværn, som rykker ud ved akut sygdom. Så længe telefonerne driller, kan de ikke komme i kontakt med lægerne på sygehuset.

- Jeg har det sådan i denne tid, at jeg om natten siger til mig selv: Bare der ikke sker noget, for jeg ved ikke hvordan jeg vil reagere, hvis jeg ikke kan kommunikere i min telefon i en virkelig paniksituation, siger Bent Sundgaard til TV 2 ØSTJYLLAND

TDC beklager

TDC ejer telefonmasten, og de har endnu ikke haft held til at udbedre fejlen.

- Vi ville gerne have udbedret fejlen langt tidligere, og vi havde også allerede folk ude få dage efter, men nu fortsætter det desværre, og det er selvfølgelig beklageligt, for man er jo afhængig af telefonen, siger kommunikationsrådgiver hos TDC Povl Damstedt Rasmussen.

Se mere i videoen over artiklen.