Svæveflyveklub hjælper patienter

Redningshelikopter låner landingsbane

Redningshelikopteren lander på svæveflyveklubs landingsbane, fordi byggeriet i Skejby ikke gør det muligt.

True Svæveflyveplads er siden den 6. september blevet brugt som landingsplads, når tidskritiske patienter skal fragtes til og fra sygehuse i Aarhus.

Helikopterne kan nemlig ikke lande i Skejby på grund af byggeriet af det nye supersygehus. Derfor er der indgået aftale mellem flyvertaktisk kommando, Region Midtjylland, beboerne i True og Århus Svæveflyveklub om at True Svæveflyveplads bruges.

Når helikopteren skal lande, skal svæveflyveklubben indstille al flyvning, og det gjorde de så for første gang i dag, da meldingen kom om, at pladsen skulle bruges.

Helikopteren har brugt pladsen to gange tidligere - i dag var altså tredje gang. De to foregående gange har været om aftenen, hvor der ikke var nogen svæveflyvere i luften.

Kristian Andersen, kasserer og medlem af bestyrelsen i Århus Svæveflyveklub siger til TV 2 | ØSTJYLLAND:

- Vi er glade for at vi kan hjælpe, så patienterne kan komme hurtigt frem til behandling på sygehuset. Vi indstiller gerne vores flyvning i den korte tid, det tager at få patienter fra helikopteren til ambulancen. Det forløber uden problemer, og det er vigtigere at patienterne kommer frem til behandlingen hurtigt, end at vi flyver i den halve time, redningsmandskabet skal bruge.

Aftalen løber frem til den 31. december.