Stolt køkkenchef: Vi havde slet ikke set det komme

Ung restaurant fik som den eneste i Aarhus en ny stjerne ved uddelingen af dette års Michelinstjerner

På billedet ses holdet bag Domestic. Fra højre Christian Neve, Ditte Susgaard, Christoffer Norton og Morten Frølich Rastad. Foto: Jesper Rais

Det var med bævrende stemmer, at kokkene Christoffer Norton og Morten Frølich Rastad trådte op på scenen foran hele verdenspressen i Stockholm.

I mandags havde de modtaget et telefonopkald fra Michelin om, at det var en god idé, hvis de tog til den svenske hovedstad og var til stede ved uddelingen af Michelinstjernerne torsdag.

Læs også Ny Michelinstjerne til Aarhus: Domestic vinder

I dag, torsdag, skete det så: En kulmination på snart halvandet års hårdt arbejde. Deres restaurant Domestic i Aarhus fik tildelt en eftertragtet stjerne.

- Det kom virkelig bag på os. Vi er stadig en meget ung restaurant, så selvom vi var blevet ringet op, gik det først op for os, da vi endelig sted der, fortæller en glad Christoffer Norton på telefon til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Domestic slog for snart halvandet år siden dørene op i Mejlgade i Aarhus. Der er plads til omkring 40 gæster.  Foto: Jesper Rais

De to kokke åbnede restauranten Domestic i oktober 2015 sammen med deres kollegaer Christian Neve og Ditte Susgaard, som ligeledes er medejere. 

Restauranten har stort fokus på bæredygtighed og lokale råvarer, hvilket formentlig er det, som Michelins inspektører har fået øje på. Inspektørerne har flere gange besøgt restauranten forud for uddelingen af stjernen, men det er ikke noget Christoffer Norton eller de andre ejere har bemærket.

Læs også Restaurant i din egen stue: Nu kan du leje en Michelin-kok

Stort år i vente

Både Christoffer Norton og Morten Frølich Rastad er udlært fra Mols Kroen. Christoffer Norton har efterfølgende været køkkenchef hos Castenskiold i Aarhus, mens Morten Frølich Rastad har fungeret som souschef hos Fru Larsen i Laurbjerg. 

Efter overrækkelsen af stjernerne i Stockholm venter nu en tur tilbage til Aarhus.

- Vi skal hjem og have et glas champagne. Det skal der være tid til, selvom vi har travlt i restauranten, siger Christoffer Norton. 

Æstetisk flotte retter med lokale råvarer bliver serveret i restauranten.  Foto: Jesper Rais

Domestic er dermed den fjerde Aarhus-restaurant, som kan bryste sig af at have en Michelinstjerne. Andre medlemmer i klubben er Frederikshøj, Gastromé og Restaurant Substans. 

2017 er et stort gastronomisk år, hvor byen er europæisk kulturhovedstad og udnævnt til gastronomisk region. Noget, som Domestic allerede nu kan mærke og tror kun vil blive forstærket efter, at de nu kan hænge en stjerne op i døren.

- Det boomer i Aarhus, så det her gør det bare endnu vildere for os. Vi skal være klar til det - og det er vi også, siger Christoffer Norton. 

01:20

Også hjemme i restauranten i Aarhus var jublen stor. Se interview med de to øvrige ejere af Domestic her. 

Luk video